Haragudott az áldozataira a diósdi kettős gyilkos

Diósd, kettős gyilkosság, 18 éves gyanúsított, baltás támadás
Helyszínelők dolgoznak a diósdi házban a gyilkosság után
Vágólapra másolva!
Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a 18 éves férfit, aki baltával megölte két lakótársát pénteken Diósdon. Ezt közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a gyanúsított január végén költözött a házba. Két lakótársával gyakran ivott és veszekedett. Előfordult, hogy a többiek bántották is, ezért a fiatal haragudott rájuk. Ez vezethetett el a tragédiáig.

Péntek éjjel baltát vett magához, felébresztette a lakótársait és négyszer-ötször lesújtott rájuk.

Aztán elment otthonról. Egy közeli benzinkúton alkoholt és energiaitalt vett, majd maga hívta a segélyhívót, miután visszatért a házba. Azt mondta, megölte, "halálra verte" a lakótársait. Elfogták a baltás gyilkost.

Helyszínelők dolgoznak a diósdi házban a gyilkosság után Forrás: Police.hu

Ahogy korábban írtuk, az áldozatok rokonok voltak. Apa és a fia halt meg pénteken. Ők fogadták be a fiút, aki nagyon rossz körülmények között nőtt fel, eldobták a szülei, aztán egy gyermekotthonba került.

Befogadói, egy 45 és egy 65 éves férfi, a helyiek szerint szeretetreméltók voltak.

A diósdi kettős gyilkosról mára az is kiderült, hogy a megélhetése bizonytalan.

Sem munkahelye, sem rendszeres, igazolható jövedelme, sem rendezett családi kapcsolatai sincsenek.

Z. József ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya

több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Bár a segélyhívón a férfi elárulta, hogy ölt, a bíróság előtt már nem tett vallomást. A bíró az indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntést azzal indokolták, hogy a férfi a tettét jogos önvédelemnek tartja, ezért fennáll a veszélye, hogy elszökik, illetve az őt érő vélt vagy valós sérelem esetén újra bűncselekményt követ el - olvasható a közleményben. A gyanúsítottal szemben most is folyik eljárás egy másik ügyben, súlyos testi sértés miatt.