Orbán Viktor: Ha az ország bajban van, akkor Önökre nem lehet számítani

Vágólapra másolva!
Ám a Jobbik egyetlen percig sem azt nézte, mi Magyarország érdeke, fittyet hányt arra a közvélekedésre, hogy a válság idején összefogásra, nem pártpolitikára van szükség. Az elmúlt másfél hónapban a Jobbik csak egy dolgot bizonyított be: ha az ország bajban van, a Jobbikra nem lehet számítani - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Jakab Péternek (Jobbik) adott válaszában azt mondta: Magyarországon egy olyan gazdasági rendszer működik, amelyben a munkaadók és a munkavállalók meg szoktak egymással állapodni, például a minimálbér kérdésében is.

A Jobbik felfogását osztályharcosnak minősítette, mert egymásnak akarja fordítani a munkaadókat meg a munkavállalókat.

"Azt értem, hogy önök most, hogy egy baloldali egységbe tömörültek a baloldali pártokkal, miről beszélnek, de a mi felfogásunk szerint nem osztályharcra, hanem megegyezésekre van szükség a gazdaságban" - mondta.

Arról is beszélt, válság idején vádaskodás helyett a legfontosabb az ország érdeke volna.

- mondta a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy:

Magyarországon a Jobbik az egyetlen olyan párt, amelyet "kilóra megvettek".

"Tehát ha mégis úgy gondolják, hogy szeretnének közadakozni, akkor beszéljék meg a gazdáikkal, hogy mégis hogyan, miképpen" - mondta a Jobbik frakcióvezetőjének. Hozzátette: ha azonban ezt nem találnák elégségesnek, akkor az "újdonsült szövetségeseik vörösbáróival is válthatnának néhány szót". Úgy fogalmazott: