Köznevelési államtitkár: Érettségi lesz, biztosítjuk a védőfelszereléseket

Maruzsa Zoltán
Maruzsa Zoltán, köznevelésesért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!
Lesz érettségi, a kormány biztosítani fogja a szükséges védőfelszereléseket - derül ki Maruzsa Zoltán hétfő délutáni Facebook-videójából. A politikus ugyanakkor hozzátette, amennyiben a járvány miatt szükséges lesz, a kormány megváltoztatja az időpontot.
Vágólapra másolva!

A köznevelési államtitkár leszögezte, hogy az érettségi és szakmai vizsgák megszervezése a világjárvány miatt komoly kihívás elé állítja a tanulókat, a pedagógusokat, a szülőket, és a közigazgatásban dolgozókat egyaránt.

Kiemelte, hogy a kormány kitalálta, hogyan lehet a legbiztonságosabb keretek között lebonyolítani. Ezért szervezünk csak írásbeli vizsgákat, és mindenkinek biztosítjuk a szükséges védőfelszerelést. A kormány erről a döntést meghozta, és kijelölte a vizsgák időpontját - ismertette, hozzátéve, hogy "érettségi tehát lesz". Ugyanakkor, amennyiben a járvány miatt szükséges lesz, a kormány megváltoztatja az időpontot.

Csak együtt sikerülhet!

- zárta gondolatait Maruzsa Zoltán

Múlt héten Hiller István, az MSZP oktatáspolitikusa Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón támogatásáról biztosította a kormányt az ügyben. Elmondta, helyesnek tartják és üdvözlik, hogy a kormány elfogadta, hagyományos módon nem lehet érettségit tartani, a legtöbb esetben csak írásbeli vizsgák lesznek. Ugyanakkor szorgalmazta, a kormány és az oktatási kormányzat minden helyzetre készüljön fel, így például arra is, hogy más módon ismerik el a tanulmányi eredmények lezárását.