Húszmillió forintos adományt kézbesít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

ÁDER János; HERCZEGH Anita
Kecskemét, 2020. április 30. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (j) élelmiszercsomagot készít össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti raktárában 2020. április 30-án. A szeretetszolgálat 20 millió forint összértékű tartósélelmiszert és tisztítószereket kézbesít országszerte, az akció Kecskeméten kezdődött. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Húszmillió forint értékű, tartós élelmiszereket és fertőtlenítőszereket tartalmazó, több mint ötezer adománycsomag kézbesítését kezdte meg az országban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csütörtökön. Az első csomagok házhoz szállításában Kecskeméten a köztársasági elnök felesége is részt vett.
Vágólapra másolva!

Herczegh Anita, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete a szervezet dél-alföldi raktár és logisztikai központjában az adománycsomagok összeállítása után elmondta:

a rászorulók segítése és támogatása mindig, de a koronavírus okozta válsághelyzetben különösen fontos.

A magyarok nagyon össze tudnak fogni a bajban, ezért nincs okuk szégyenkezni.

tette hozzá.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete élelmiszercsomagot készít össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti raktárában 2020. április 30-án Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A köztársasági elnök felesége szerint Magyarországon népszerű az önkéntesség, sok a segítőkész ember, sokan adakoznak. A máltai szeretetszolgálatnak pedig - több évtizedes tapasztalata és pontos helyismerete mellett - kiterjedt önkéntesi hálózata van, így a segítség leghatékonyabb formáját tudják nyújtani azoknak, akik erre a leginkább rászorulnak.

A szervezet munkatársai ismerik ugyanis a bajba jutottak körülményeit és látják, milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapokban

- tette hozzá Herczegh Anita.

A nagyjából négyezer forint értékű, tízkilós egységcsomagokat a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácstól kapott támogatás felhasználásával állították össze.

- hangzott el az eseményen.

Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának ügyvezetője elmondta: Kecskeméten és térségében mintegy százhúsz, a régióban összesen hatszáz csomagot osztanak ki. Ezeket a régióban üdítővel és vitaminitallal, száraztésztával, levesporral, konzervvel, margarinnal, pástétommal, löncshússal és tejjel egészítik ki. A köztársasági elnök felesége ezeknek az adományoknak az összeállításában vett részt.