Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar segélyszállítmány indult Görögországba

Rohamrendőrökkel kiabálnak a görögországi Leszbosz szigetén fekvő Moria migránstábort elhagyni készülő menekültek 2020. március 2-án. Az ENSZ adatai szerint több mint 5200 kísérő nélküli kiskorú tartózkodik Görögországban, ahol körülbelül 100 ezer ember torlódott fel azóta, hogy 2016-ban az európai országok lezárták határaikat a migránsáradat előtt.
Vágólapra másolva!
A magyar kormány hatmillió forint értékű, párnákat és takarókat tartalmazó segélyszállítmánnyal segíti a migrációs helyzet kezelését Görögországban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Mukics Dániel elmondta, hogy

Görögország migrációs és menekültügyi minisztere április közepén intézett levelet az Európai Unió tagállamainak Athénba akkreditált nagyköveteihez, amelyben a migrációs kihívások kezeléséhez igényelt segítséget.

Rohamrendőrökkel kiabálnak a görögországi Leszbosz szigetén fekvő Moria migránstábort elhagyni készülő menekültek 2020. március 2-án Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu

A kérés tartalmazta azoknak a berendezéseknek és felszereléseknek a listáját, amelyekre a görög szervezeteknek szükségük van a migrációs helyzet kezeléséhez.

A magyar kormány ezer-ezer lepedőt, párnát és takarót küldött Görögországba.

A katasztrófavédelem szóvivője szerint péntek reggel indították el a segélyszállítmányt,

a két teherautó Románián és Bulgárián áthaladva várhatóan szombaton érkezik meg Szalonikibe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről