Újabb DK-s politikusnak ad pénzt Niedermüller Péter, Erzsébetváros költségvetéséből

Vágólapra másolva!
Komáromi Zoltánnal, a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi politikusával is megbízási szerződést kötött a DK-s vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat - vette észre az Origo. Mint ismert, az elmúlt napokban derült ki, hogy Niedermüller Péter a különleges jogrend általi felhatalmazást kihasználva egy személyben adott nagy értékű megbízást Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának. 
Vágólapra másolva!

A kerület hivatalos oldalára feltöltött adatok szerint Komárominak 1,8 millió forintot utal az önkormányzat. Az kérdés, hogy pontosan mire, ugyanis a megbízás értékén kívül más értékelhető adat nem szerepel a közzétett tájékoztatóban. Ugyanis

  • a szerződés tárgya oszlopban "Dr. Komáromi Zoltán Pál megbízási szerződés";
  • a szerződés lejártánál pedig a "45 748" felirat olvasható.

Magyarán amellett, hogy miről szól a szerződés, azt sem lehet tudni, hogy az milyen időtartamra szól. Ami viszont biztos, hogy

Czeglédy után egy újabb DK-s politikus került fel Niedermüller Péter kifizetési listájára.

A korábban a Juhász Péter-féle Együttben politizáló Komáromi tavaly júniusban lépett be a DK-ba, Kálmán Olga előválasztási kampányát segítve. Azóta a párt jolly jokere, hiszen hol háziorvosként (kerületi média), hol független szakértőként (RTL Klub), hol a DK egészségügyi szakpolitikusaként (ATV) szerepel a médiában. Közösségimédia-oldalán azt írja magáról, hogy "háziorvos vagyok Budapest XII. kerületében." Egy 2014-es interjúban azzal büszkélkedett, hogy "17 esztendeje gyógyít a környéken".

Újabb ajándék Niedermüller Pétertől: a DK-s Komáromi Zoltán is megbízási szerződést kapott Forrás: Facebook

A DK holdudvarához tartozó szereplők feltűnően jól járnak Niedermüller Péterrel: mint ismert, az erzsébetvárosi önkormányzat kétszer is szerződött Czeglédy Csaba irodájával az idei évben.

A DK-s városvezető visszaélve a veszélyhelyzet adta hatáskörével egy személyben hozta meg a döntést: Gyurcsány Ferenc egykori ügyvédjének április 1-je és december 31-e közötti időszakra 29 millió forintot ad jogi feladatok ellátására.

Az Origo írta meg, hogy az elmúlt időszakban született egy másik szerződés is a felek között, amit a városvezetés sokáig elhallgatott. Czeglédy egy 13 millió forintos megbízást is kapott, igaz, erre még a veszélyhelyzet kihirdetését megelőzően, feltehetően január környékén került sor.

Az önkormányzati választás óta a Niedermüller vezette önkormányzat négyszer hozta ki nyertesként a börtönviselt, a DK EP-listáján szereplő politikus-jogász irodáját. Bajkai István, a kerület fideszes képviselője az Origónak úgy kommentálta a történteket, hogy "egyik párttárs segítette a másik párttársat". Garai Dóra civil képviselő az önkormányzat kizsákmányolásaként értékelte az újabb Czeglédy-szerződéseket, hozzátéve, hogy bizonyára politikai alku van a háttérben.