Óbuda Gyurcsány-párti polgármestere a Momentum aktivistáival a lezárt Római-partra ment, hogy megnézzék az üres Római-partot

Vágólapra másolva!
Miután Kiss László, III. kerületi DK-s (néhány hete még MSZP-s) polgármester a napokban többször is elmondta, hogy a hétvégén senki nem teheti be a lábát a Római-partra, vasárnap momentumos aktivisták társaságában mégis terepszemlét tartott a lezárt területen.
Vágólapra másolva!

Kiss László az elmúlt napokban többször is azt kérte a helyiektől, hogy a hétvégén ne látogassanak ki a Római-partra, mert az önkormányzat lezárta a területet.

Ezt látszólag annyira komolyan gondolta, hogy közösségi oldalán saját maga jelentette be, hogy "a közterület-felügyelet munkatársai és a kerületi polgárőrség a rendőrséggel kiegészítve ellenőrizik a korlátozás betartását."

Ehhez képest vasárnap kora délután éppen a Római-partról jelentkezett a polgármester. "Mindenkinek szép jó napot kívánok ezen a vasárnapi napon. Kilátogattunk a Római-partra, hogy megnézzük a lezárást" - köszönt a jókedvű polgármester, aki mobiletelefonjának segítségével élőben közvetítette mindezt az interneten.

"A mai ellenőrzésemben segítségemre vannak a III. kerületi Momentum lelkes aktivistái" - közölte kimérten a DK-s polgármester, aki a sportkommentátorokat megszégyenítő módon forgatta okostelefonját, és számolt be az érdekesnek alig mondható eseményekről. Mint kiderült, Kissék tizenötperces látogatásuk alatt

  • szórványos forgalmat tapasztaltak a korábban népszerű sétálóhelyen,
  • az ellenőrzés során kénytelenek voltak figyelemztetni egy bicikliző párt, hogy ne jöjjenek be.

Nem zárult le azonban ennyivel az ellenőrzés, hiszen Kiss leszögezte, hogy a későbbiekben az egész partot végigjárja, és "személyesen fog meggyőződni" arról, hogy betartják-e a korlátozásokat. A lezárt területen sétálgató polgármester azzal búcsúzott: mindenkit arra kér, hogy tartsa be a korlátozásokat, maradjon otthon, mert csak így tudjuk legyőzni a vírust.

Egy biztos: a baloldal az olyan akciókat szereti, amikor nem kell teljesíteni, amikor tét nélkül lehet szerepelni.

Itt tudja megnézni az abszurd akciót: