Jávor Benedek felajánlotta brüsszeli szolgálatait a járvány miatti közös teherviselés ellen tiltakozó ellenzékieknek

Vágólapra másolva!
Egy nyilvános Facebook-hozzászólásban ajánlotta fel szolgálatait a járványügyi alap ellen tiltakozó baloldali polgármestereknek Jávor Benedek. Ha a közös állásfoglalást lefordítják neki angolra, akkor azt ő szívesen terjeszti uniós szinten - derül ki Budapest brüsszeli kirendeltsége vezetőjének beírásából. Visszatérő vád az ellenzéki politikusokkal szemben, hogy rendszeresen  nemzetközi fórumokra viszik ki a magyar belügyeket - ennél tipikusabb példát nem is lehetne találni erre. 
Vágólapra másolva!

A kormány a minisztériumok, a politikai pártok, a bankok és a multinacionális vállalatok mellett az önkormányzatokat is arra kérte, hogy bevételük egy részét engedjék át a koronavírus-járvány elleni védekezés céljából létrehozott alapba. Bár nekik kell a legkevesebb áldozatot hozniuk, mégis ők tiltakoznak a leginkább a közös teherviselés ellen. Miután szombaton a kormány részletezte, kinek, pontosan mennyit kellene fizetnie, az ellenzéki polgármesterek közleményben tiltakoztak az ellen, hogy hozzá kell járulniuk a közös védekezéshez. Mint ismert, a kabinet azt kérte az ország valamennyi önkormányzatától: a gépjárműadóból származó bevétellel segítsenek a bajban.

Az állásfoglalást közösségi oldalán megosztotta V. Naszályi Márta, Budavár polgármestere is. A bejegyzése alá egy szokatlan hangvételű, még az ellenzékhez mérve is ritkaságszámba menő hozzászólás érkezett.

- mindezt Jávor Benedeknek sikerült kiírnia, ország-világ szeme láttára. Magyarán a Párbeszéd politikusa nem sokkal a járványügyi alapról szóló bejelentést követően nemzetközi fórumokra terjesztené az ügyet. "Készül, amint meglesz, küldöm! Köszönöm!" -nyugtázta V. Naszályi a felajánlást.

Forrás: Facebook

Mint ismert, visszatérő vád az ellenzéki politikusokkal szemben, hogy a magyar belügyeket rendszeresen kiviszik külföldre, hogy aztán külföldön próbáljanak ártani Magyarországnak.

Miután a tavaly májusi uniós választáson Jávor Benedek kiesett az Európai Parlamentből, Budapest brüsszeli képviseletének vezetője lett. Karácsony Gergely főpolgármester bizalmasa és párttársa legutóbb azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy egyik írásában "relatíve ártalmatlan járványnak" jellemezte a világszerte közel 70 ezer áldozatot szedő koronavírus-járványt.