Szöges vasrúddal támadt egy nyugdíjas párra egy férfi, és kirabolta őket

Vágólapra másolva!
Egy idős pár lakásába tört be egy kiskunhalasi férfi, majd szöges vasrúddal megfenyegette őket, és 92 ezer forintot rabolt el tőlük. A rendőrök egy órán belül lecsaptak rá.
Vágólapra másolva!

A kiskunmajsai férfi röviddel azelőtt, hogy egy korábbi büntetés letöltése miatt börtönbe vonult, november 8-án, kora délután bemászott egy nyugdíjas pár udvarába. Magával vitt egy másfél méter hosszú, szöges farudat is. A nyitott ajtón

bement a házba, majd a szobába lépve a szöges farudat az ágyban fekvő, idős férfira, és élettársára támadt vele. Azzal fenyegetőzött, hogy angyonveri őket, ha meg mernek mozdulni, és a telefonjukat követelte.

Az asszony ijedtében felkelt az ágyról és élettársához akart menni, ám a betörő ekkor a ruhás zsákok közé lökte.

A rablót az idős férfi próbálta megnyugtatni, közölte, hogy nincs telefonja, ehelyett megkínálta cigarettával. A férfi elfogadta, és beszélgetni kezdtek, majd

hirtelen az idős férfi ágyához lépett, a párna alól kivette és a benne lévő 92 ezer forintot magához vette.

A nyugdíjas férfi ekkor elé állt és visszakérte a pénzét, de a támadó úgy meglökte, hogy ő is a ruhás zsákok közé esett.

A rendőrök egy órán belül elfogták a rablót, akinek a jobb lábán lévő zoknijában az összes pénzt megtaláták, 1.500 forintot leszámítva.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfi számára fegyházbüntetés kiszabását javasolta.