Karácsony Gergely és a balliberális válságkezelés

KARÁCSONY Gergely; TARLÓS István
Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ összefoglaló videóban mutatta be, hogy Karácsony Gergely főpolgármester mi mindent csinált védekezés helyett a járványhelyzet kezdete óta. A főpolgármester eddigi tevékenységét a következőkben lehet összefoglalni: nemtörődömség, bukaresti művészek fényjátékai, az önkormányzati cégek vezetői fizetéseinek megemelése, levélhamisítás és napi többszöri magyarázkodás Facebook-bejegyzésekben.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ videója rávilágít, hogy Karácsony Gergely tudomást sem vett az idősotthonokban jelentkező veszélyről, nem kereste és nem ellenőrizte az általa vezetett város idősotthonait egészen addig, amíg katasztrófa nem történt.

Mikor kiderült, hogy a Pesti úti Idősek Otthonában már tombol a járvány, akkor sem az idősek és a dolgozók védelmére koncentrált, hanem levelet hamisíttatott (stratégiai főtanácsadója által) és naponta több Facebook-bejegyzésben próbált mentegetőzni a felelőtlensége miatt.

Az Alapjogokért Központ video-összefoglalójából kiderül, hogy ezenfelül

Karácsony Gergely budapesti főpolgármester. Forrás: MTI/Kovács Tamás

A járvány elleni védekezéshez "rendkívül fontos" fényjáték mellett Karácsony Gergelynek arra is jutott ideje, hogy a

rendeleti kormányzási jogkörét kihasználva a haveri önkormányzati cégek vezetőinek fizetésemeléseket osszon.

Míg Karácsony Gergely ezen életbevágóan fontos dolgokkal volt elfoglalva, addig a Pesti úti Idősek Otthonában már több mint 200-an betegedtek meg koronavírusban, és több mint 30-an haltak meg. A főpolgármester felelőtlenségének a kormány vetett véget, és az idősotthonban okozott katasztrófát is a kormánynak kellett kezelni.

Nemzetközi rangsorok is bizonyítják, hogy a magyar kormány világviszonylatban is kiemelkedően kezeli a járványhelyzetet, a főváros eközben hibát hibára halmozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!