Fidesz: Azok beszélnek, akik tönkretették a gazdaságot és a válságban is mindig csak elvettek

Gyurcsány Ferenc, lemond, lemondás, 2009
Budapest, 2009. március 21. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke beszédet mond az MSZP kétnapos tisztújító kongresszusán a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. A miniszterelnök új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Azok beszélnek, akik tönkretették a gazdaságot és a válságban is mindig csak elvettek - közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel. A nagyobbik kormánypárt arra reagált, hogy napközben a Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP is bírálta gazdaságvédelmi akciótervét. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz közleményében úgy fogalmazott, a baloldal mintha a vírusnak drukkolna, ami egyre több embert betegít meg és egyre több munkahelyet fenyeget.

- tették hozzá. A nagyobbik kormánypárt hangsúlyozta, most egyszerre van szükség rendkívüli egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekre is, a baloldal mégsem szavazta meg a veszélyhelyzet kezeléséhez szükséges törvényt és intézkedéseket. "Most pedig azok a Gyurcsányék és szocialisták beszélnek kudarcos gazdaságvédelemről, akik kormányzásuk alatt tönkretették a gazdaságot, duplájára emelték a munkanélküliséget, és az volt a válságkezelési módszerük, hogy adót emeltek, megszorításokat hajtottak végre, eladósították az országot, a családokat és a vállalkozásokat" - fejtette ki a Fidesz.

Kiemelték, a kormány ezzel ellentétes válságkezelést választott, és a kormánypártok támogatják a gazdaság ösztönzését, a munkahelyek és a családok védelmét, az adócsökkentéseket, valamint a bajba jutott vállalkozások és szektorok megsegítését.

Budapest, 2009. március 21. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke beszédet mond az MSZP kétnapos tisztújító kongresszusán a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. A miniszterelnök új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével Forrás: MTI/Illyés Tibor

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az Origónak korábban úgy nyilatkozott, hogy az Orbán-kormány önerőből képes a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsággal megküzdeni. Ellentétben a Gyurcsány-Bajnai kormányokkal, amelyek 2008-ban ahelyett, hogy a veszteségeket minimalizálták volna, a megszorító csomagok sorozatával tovább mélyítettek a válságon - tette hozzá a szakértő.

Arról pedig itt írtunk, hogyan taszította megszorításokba az országot Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon a 2008-as gazdasági válság során.