Hidvéghi Balázs: Elképesztő kettős mérce az EP LIBE bizottságának ülésén

HIDVÉGHI Balázs
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
A baloldali és liberális képviselők ismét tanúbizonyságot tettek arról, hogy fogalmuk sincs, hogy mit tartalmaz a magyar koronavírus törvény. Ez azonban cseppet sem érdekli őket, továbbra is folyamatos hazugságokkal támadják a magyar koronavírus elleni intézkedéseket Brüsszelben - olvasható a Fidesz európai parlamenti képviselőjének közleményében.
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament Állampolgári jogok, bel- és igazságügyi Bizottsága (LIBE) csütörtök délutáni ülésén az egyes tagállamok koronavírus elleni intézkedéseinek a jogállamiságra, demokráciára és az emberi jogokra gyakorolt hatásait vizsgálta, különös tekintettel a magyar helyzetre.

Az ülés meghívottja Didier Reynders, az Európa Bizottság igazságügyi biztosa volt, aki beszámolt arról, hogy a testület folyamatosan figyelemmel kíséri az egyes tagállamok koronavírus elleni intézkedéseit, és azok összhangját az uniós alapértékekkel.

Hidvéghi Balázs felszólalásában többek között arról beszélt, hogy

a magyar intézkedések teljesen megfelelnek az alkotmányos követelményeknek, ugyanakkor az európai intézmények folyamatosan kettős mércét alkalmaznak.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Számtalan olyan ország van, ahol a kormány azonos, vagy akár erősebb jogosítványokkal rendelkezik összehasonlítva a magyar kormánnyal.

Például Olaszországban, Szlovákiában és Észtországban kizárólag a kormány dönt a különleges jogrend elrendeléséről vagy fenntartásáról, míg Magyarországon az Országgyűlés bármikor véget vethet a veszélyhelyzetnek.

A LIBE Bizottság baloldali és liberális képviselőinek alakítása hajmeresztő volt - olvasható a Fidesz EP-képviselőjének közleményében.

írja közleményében Hídvéghi Balázs, aki abban megjegyezte azt is, hogy

Dobrev Klára és Donáth Anna pedig a tőlük megszokott, kiábrándító módon támadták Magyarországot, és a Bizottság mielőbbi beavatkozását sürgették a magyar kormány intézkedései ellen.