Rendőrökre fogott fegyvert egy debreceni férfi

rendőrautó
Abda, 2019. július 15. Rendőrautó zárja le az utat a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán 2019. július 14-én. A településen egy férfi bozótvágó karddal mért csapást egy rendőrre kora este, a rendőrök célzott lövést adtak le a támadóra, aki súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette. A sérült rendőrt a mentők kórházba vitték. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Az apja hívta ki a rendőröket a saját fiára, mert elkezdett lövöldözni. A debreceni férfi az egyenruhásoknak sem akarta megadni magát. 
Vágólapra másolva!

Három nappal ezelőtt, április 24-én pénteken egy debreceni férfi sokat ivott otthon. Elővette a gázpisztolyát és kiment a házuk udvarára,

ahol lövöldözni kezdett, majd gázpisztollyal a kezében ordibálva kilépett az utcára.

Az apja ezek után hívta ki a rendőröket. Aztán a lövöldöző férfi hazatért.

illusztráció Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az egyenruhások arra kérték a hangoskodót, hogy jöjjön ki a házból, aki erre ordibálva elküldte őket.

Nem sokkal ezután kiabálva fegyvert fogott a rendőrökre.

Többszöri felszólításra sem tette le a fegyvert. Eközben a rendőrök fedezékbe vonultak és készenlétbe helyezték a fegyvereiket, hogy ha szükség lenne rá, használják.

Végül az apjának sikerült elvenni a saját fiától a fegyvert. A részeg férfi megpróbálta visszaszerezni a pisztolyt, de a rendőrök közbeléptek és megbilincselték.

Az ügyészség fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást a támadó ellen, akinek a letartóztatásáról ma dönt a bíróság.