Az ellenzéki propagandamédiumoknak most éppen az nem tetszik, hogy a kormány lélegeztetőgépeket vesz

Koronavírus, vírus, ápoló, egészségbiztonság, egészségvédelem, izolációs terem, kórházi ágy, kórházi szoba, koronavírus-járvány, kórterem, lélegeztetőgép, védőöltözék, védőruha, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés
Miskolc, 2020. április 7. Ápolónő egy lélegeztetőgépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Az ellenzéki sajtóorgánumok, főleg miután Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy 7500-8000 lélegeztetőgépre lesz szükség az új típusú koronavírus okozta járvány magyarországi csúcspontján biztonsági okokból, hogy elkerüljük az olasz és spanyol drámai kórházjeleneteket, egyből arról kezdtek írni, hogy igazából nem fontos az, hogy darabszámra hány lélegeztetőgép van hazánkban. A korábbi években azonban folyamatosan azt a hamis látszatott keltették, hogy Magyarországon nagyon kevés a lélegeztetőgép, és ezért a legtöbb költségvetési forrást az ilyen típusú gépek beszerzésére kell átcsoportosítani. Ezzel szemben a valóság az, hogy lakosságszám-arányosan hazánkban nagyjából háromszor annyi lélegeztetőgép van, mint Franciaországban, ami átlagos egészségügyi helyzetben - mint amilyen az elmúlt évtizedekben volt - bőségesen elég. Most azért szerzünk be újakat, hogy a járvány esetleges, szélsőséges elszabadulása esetén ne jussunk oda, mint Olaszország, Franciaország, Spanyolország vagy éppen Svédország, tehát a magyar orvosoknak ne kelljen arról dönteniük, hogy betegségtípus és/vagy életkor alapján kit részesítsenek és kit nem mesterséges lélegeztetésben. Pusztán azért, mert nem lenne gép. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című pénteki műsorában felhívta rá a figyelmet, a koronavírus-járvány kezelésében az a régi bölcsesség a mérvadó, hogy

A magyar korfát ismerve és a külföldi helyzetet látva, nekünk a legrosszabb esetre kell készülni - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy számolt, hogy „még a járvány csúcsa előttünk van", tehát a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, a neheze azonban hátravan, a következő napokban ugyanis a megbetegedések számának nagyobb ütemű emelkedésére kell számítani.

Magyarán: belépünk a tömeges fertőzés időszakába, de mire ez bekövetkezik,

Orbán Viktor leszögezte, hogy meglesznek a kórházi ágyak, a lélegeztetőgépek, és az azokat kezelni képes egészségügyi dolgozók.

Óriási kapacitásokat építettünk ki, el fogjuk érni a 8000 működő lélegeztetőgép-számot. Jelentős tartalékok vannak, és folyamatosan érkeznek az eszközök a magyar diplomáciának köszönhetően – tette hozzá Orbán Viktor, utalva a Kínából folyamatosan érkező újabb szállítmányokra.

A kormányfő külön kihangsúlyozta, hogy

a lélegeztetőgépek 8000-es számánál arra gondol, hogy ennyinek kell szabadnak lennie a járvány csúcspontján.

Ezért rendeltük mi többet, hiszen a legrosszabb eshetőségre kell felkészüljünk annak érdekében, hogy elkerüljük azt.

Nyilván nem szabad abba a stádiumba jutni, amibe a baloldali vezetésű Olaszország jutott, hogy lélegeztetőgép-hiány miatt az orvosoknak el kell dönteniük, hogy alapbetegségek és életkor alapján kiket tesznek rá a gépekre, és kiket nem.

A szintén baloldali kormány által irányított Svédországban a hivatalosan felvázolt jövőkép ennél is sokkal embertelenebb. Ott a V4NA nemzetközi hírügynökség információi alapján 80 év fölött meg fogják tagadni a lélegeztetőgépre helyezést.

Az ellenzéki orgánumok állításaival szemben nemzetközi összehasonlításban igenis jól állunk a lélegeztetőgépek tekintetében.

Míg Magyarországon 100 ezer személyre átlagosan 25,8 lélegeztetőgép jut, addig Franciaországban csak 7,46, tehát háromszor kevesebb. A baloldali sajtó által az utóbbi időben valamilyen oknál fogva istenített Romániában még rosszabb a helyzet, 100 ezer emberre ott csak 6,8 gép jut.

Szlovákiánál is jobban állunk, ott ez a szám 21,8.

Orbán Viktor, szintén a pénteki napon, a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát. Az eseményen beszámoltak a rövidesen beinduló sorozatgyártás ütemezéséről is. Erről alább tekinthető meg egy videó, ami felkerült a miniszterelnök közösségi oldalára.

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtókérdésekre válaszolva közölte, hogy

Fontos kihangsúlyozni, hogy a mesterséges lélegeztetést elősegítő gépek tekintetében – a védőfelszerelésekhez hasonlóan – óriási, és eléggé tisztességtelen verseny alakult ki a piacon, ami a vadkapitalizmus korszakát idézi.

Az elmúlt időszakban

arra is volt példa nemzetközi színtéren, hogy nemcsak előleg, de teljes összeg formájában kifizetett egészségügyi felszereléseket adtak el másoknak.

Gulyás Gergely szó szerint azt mondta,

Tehát ezért kellett a szükségesnél többet rendelni. Egyébként más államok is ezt csinálják, a legtöbbjüknél pedig kevesebb lakosságszám-arányosan a lélegeztetőgép, mint Magyarországon.

Így hergeltek a baloldali politikusok és a hozzájuk kötődő orgánumok a lélegeztetőgépek tekintetében

Az ellenzéki, baloldali sajtóorgánumok az utóbbi hetekben ezúttal azért kezdték el támadni a kormányt, mert az szerintük túl sok lélegeztetőgépet szándékozik venni, ami különösen megmosolyogtató annak tükrében, hogy az elmúlt szűk 10 évben a lélegeztetőgépek állítólagos hiányát kérték számon az Orbán-kormányokon.

A 2019-es önkormányzati választási kampányban még bejött egy ehhez hasonló, szintén fake-kampány, a CT/MR-berendezések száma tekintetében.

A Soros György által pénzelt 444 áltudományos rovata, a Qubit azt jelezte előre március 17-i cikkében, hogy április 3-ra több mint 19 ezer koronavírussal fertőzött ember lesz Magyarországon, és aznapra már elfogy a 2000 darab szabad lélegeztetőgép, tehát nem lesz elegendő mesterséges lélegeztetést biztosító apparátus hazánkban.

Forrás: qubit.hu

A valóság ezzel szemben az, hogy április 3-án 678 regisztrált fertőzés volt egész Magyarországon, és közülük 150-en szorultak intenzív ápolásra.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs szokásos sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy jelenleg (április 20.) 811-en vannak a koronavírussal részben összefüggő megbetegedések miatt kórházakban, közülük pedig 60 személy van lélegeztetőgépekre helyezve. Ez a szám vasárnap még 61 volt.

Müller Cecília vasárnap külön kiemelte,

Ha ezeket a számokat beszorozzuk 10-zel, még akkor is egyértelmű, hogy

a 444 áltudományos rovata nem állított igazat.

Közben amúgy 3000 körülire nőtt a lélegeztetőgépek száma hazánkban, de ezt valahogy nem verték nagydobra.

A teljesség igénye nélkül a Soros-blog az alábbi demagóg eseteket hozta le az elmúlt 7 évben, a lélegeztetőgépek tekintetében.

Forrás: 444.hu
Forrás: 444.hu

Egy alkalommal ebben a témában

a bíróság helyreigazításra kötelezte őket.

Forrás: 444.hu

Amikor 2020. március 10-én, a közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, jelenlegi DK-elnök online fogadóóráján követelte a lélegeztetőgépek számának a radikális növelését (konkrét szám elhangzása nélkül persze), az összes baloldali orgánum lehozta ezt, a már unalomig ismert focis kontextusba helyezve.

Forrás: Instagram-Gyurcsány Ferenc

Közben természetesen nem felejtettek el saját maguk számára pénzt kérni, hiszen egy világjárvány idején mi lenne fontosabb, mint a Soros által amúgy is kitömött orgánum számára pénz gyűjteni.

Forrás: 444.hu

Az azóta már megszűnt, kommunista gyökerű Népszabadság hasábjain 2014-ben például az jelent meg két nemzeti szuverenitás elleni fellépést követelő bekezdés között, hogy

80 milliárd (!) forintot fordítsanak lélegeztetőgép-beszerzésre.

Összehasonításképpen: ma egy lélegeztetőgép ára 5 millió forint körül mozog.

Forrás: nol.hu

Szintén abban az évben a volt SZDSZ-es Horn Gábor a Magyar Narancsban ismételgette kitudja már hányadszorra a 2010-es évek messzemenőleg legpopulistább ellenzéki szlengjét, amely valahogy így hangzik: „stadion helyett kórházat".

Forrás: magyarnarancs.hu

Természetesen a jelenlegi budapesti főpolgármester Karácsony GergelyFekete-Győr András Momentum-elnök társaságában – is hasonló dolgokat követelt, 2019 szeptemberében, hol máshol, mint a személyes hazugságával lebukott Szauer Péter lapjában, a hvg-ben.

Forrás: hvg.hu

De a lélegeztetőgép-követelésből (természetesen abban az időszakban, amikor még pontosan elegendő gép volt) az Index sem maradhatott ki.

Az ellenzéki propagandalap egyik dolgozója például egy 2015 legvégén írt cikkben élt is ezzel a lehetőséggel, és álobjektíven zavaros befejezéssel, de lényegét tekintve

baloldali kollégáihoz hasonlóan előjött a focival, megspékelve egy kis „stadionozással". Most már csak azt kellene megtippelnünk, hogy fél év múlva éppen mivel fog kampányolni az ellenzék? Túl sok a lélegeztetőgép vagy túl kevés? És biztos, hogy a lélegeztetőgéppel van problémájuk?

Forrás: index.hu