Rendőri igazoltatás előtt vásárolt be drogokból egy fiatal

Vágólapra másolva!
Út közben igazoltattak egy férfit a rendőrök, amikor nagy mennyiségű kábítószert találtak nála. Kiderült, hogy régóta kábítószer fogyasztó és az utóbbi években másoknak is árulta a drogokat. Letartóztatásban várja az ítéletet ügyében.
Vágólapra másolva!

Tavaly tavasszal, március 19-én a 6-os főúton Budapestről tartott hazafelé a 25 éves férfi, amikor megállították a rendőrö. Átkutatták az autóját és a ruháját is. Megtalálták nála a kábítószereket, amelyeket Budapesten vásárolt, nem sokkal azelőtt, hogy leintették volna a rendőrök.

A drogok összmennyisége másfélszeresével meghaladta a törvényben meghatározott jelentős mennyiség alsó határát.

Emellett a férfi a KRESZT is megszegte, mivel szervezetéből kimutatható volt, hogy kábítószert fogyasztott, Ezt azt jelenti, bódult állapotban vezetett. Kiderült, hogy a férfi 16 éves kora óta rendszeres drogozik. Emellett 2018. szeptember és 2019. március között

porciózott adagokban árulta is, telefonon előre megbeszélt helyen és időben.

A férfit letartóztatták, amelynek hosszabbítását javaslata az ügyészség a bíróságon.

illusztráció Forrás: pixabay.com

A férfi büntetlen előéletű, vele szemben a legsúlyosabb bűncselekmény,

a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem,

amiért akár élete végéig is böröntben maradhat. A férfival szemben fegyházbüntetést, vagyonelkobzást, a lefoglalt kábítószer elkobzását, valamint a közügyek gyakorlásától és vezetéstől való eltiltást javasoltak az ügyészek. Az ügyben a Szekszárdi Törvényszéken döntenek majd.