Már öt koronavírus-fertőzött van Magyarországon

Szent László kórház
Vágólapra másolva!
Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet, egy 70 éves magyar, súlyosan beteg férfit. Jelenleg a Szent László Kórházban ápolják - derül ki a kormány koronavírussal kapcsolatos tájékoztató honlapjáról. A kormányzati tájékoztatás szerint szombaton reggel nőtt a karanténba kerültek száma is, 39-ről 48-ra.
Vágólapra másolva!

Valószínűsíthetően a külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt.

A Szent László kórház Forrás: dpckorhaz.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálati eredménye pozitív lett. Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van.

A budapesti Szent László Kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják, és megkap minden szükséges ellátást.

Az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és az úgynevezett kontaktkutatás.

A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. Az úgynevezett szoros kontaktjának számító felesége is már karanténba került. Állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről későbbre ígértek információkat.

A kormányzati tájékoztatás szerint szombaton reggel nőtt a karanténba kerültek száma is, 39-ről 48-ra, ennyien vannak elszigetelve a külvilágtól az országban a vírus miatt.