Működjenek együtt a magyar hatóságokkal az irániak a koronavírussal kapcsolatban, erre szólítja fel az itt tartózkodó irániakat egy Magyarországon tanult, tekintélyes iráni orvos

koronavírus, fertőtlenítés
Budapest, 2020. március 4. Railjet-szerelvény utasterét tisztítja fertőtlenítő szerrel egy dolgozó a Keleti Pályaudvaron 2020. március 4-én. A MÁV-Start Zrt. az új koronavírus kimutatható megjelenése előtt elvégzi a szerelvények fertőtlenítését. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Magyarországon élő irániakat a magyar hatóságokkal való teljes együttműködésre és jogkövető magatartásra kéri a koronavírus terjedése kapcsán egy elismert iráni orvos, aki maga is Budapesten telepedett le. Mindez azért fontos, mert kiderült, hogy két iráni fiatal nem engedelmeskedett a magyar egészségügyi hatóságoknak, csak rendőri felszólításra volt hajlandó karanténba vonulni a napokban a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Shahrokh Mirza Hosseini, a Magyarországra iráni diákokat közvetítő Avicenna College tulajdonos-igazgatója

nyílt levélben kérte a magyarországi irániakat a magyar hatóságokkal való teljes együttműködésre és jogkövető magatartásra a koronavírus terjedése kapcsán.

Azt kérte perzsa nyelvű levelében, hogy minden iráni egyértelműen és világosan működjön együtt a magyar egészségügyi hatóságokkal.

A levél megjelent a Magyar-Iráni Baráti Társaság közösségi oldalán is, így nagyon sok Magyarországon élő iránihoz eljutott.

Railjet-szerelvény utasterét tisztítja fertőtlenítő szerrel egy dolgozó a Keleti Pályaudvaron 2020. március 4-én Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kiderült ugyanis, hogy két iráni állampolgár Budapesten csak vonakodva, rendőri közbelépés után tett eleget annak a felszólításnak, hogy vonuljanak karanténba egy budapesti kórházba, mert felmerült a gyanú, hogy fertőzöttek lehetnek.

Eddig négy irániról derült ki Magyarországon, hogy megfertőzte őket a koronavírus.

Az Avicenna College többek között iráni diákokat toboroz magyarországi képzésre, illetve végzi a fiatalok előkészítő képzését. Shahrokh Mirza Hosseini maga is orvosi szakon Budapesten végzett, majd azt követően Budapesten letelepedett, magyarul kiválóan beszélő. Fia szintén a SOTE-n végzett, jelenleg ott dolgozik.