Egy újabb momentumost jelentettek fel járványügyi szabálysértés miatt

Vágólapra másolva!
Járványügyi szabálysértés miatt feljelentették Bodrozsán Alexandra kecskeméti momentumos képviselőt. A politikus Brüsszelből hazatérve az önkéntes karanténba vonulás helyett idősekkel koszorúzott egy március 15-i megemlékezésen.  
Vágólapra másolva!

Tényi István azért fordult a Kecskeméti Rendőrkapitánysághoz, hogy vizsgálják ki, fennáll-e a járványügyi szabálysértés gyanúja - írja a Pesti Srácok.

Mint ismert, a napokban Bodrozsán - momentumos társaival együtt - brüsszeli városnézésen vett részt. Ez azért problémás, mert az Európai Unió székhelyét különösen sújtja a koronavírus-járvány, kijárási tilalmat rendeltek el. Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció uniós képviselője éppen emiatt ragadt kint. A momentumos politikus külföldi útjáról hazatérve nem vonult önkéntes karanténba, hanem ehelyett időseknek kezdte el szervezni a segélyszolgálatokat, majd legalább tizenöt idős ember társaságában részt vett egy március 15-ei koszorúzáson.

Bodrozsán Alexandra, kecskeméti momentumos képviselő Forrás: Facebook

Bodrozsán esete egyébként nem egyedi a momentumosok körében, hiszen Barnabás István paksi momentumos önkormányzati képviselő szintén nem jelezte, hogy a vírus terjedésének időszaka alatt Olaszországban nyaralt. Miután a politikus hazatért, részt vett az önkormányzat munkájában. Szabó Péter polgármester lemondásra szólította fel, a Tolna Megyei Kormányhivatal pedig állásfoglalást adott ki az ügyben.