Bese Ferenc: Aki ellenzi az áruház létesítését, az nem Soroksár érdekeit szolgálja

Vágólapra másolva!
Miután ellenzéki politikusok, és sajtó támadást indított ellene az új soroksári élelmiszer áruház terve miatt, Bese Ferenc polgármester közösségi oldalán négy pontban magyarázta el, miért fontos a kerületnek a beruházás.
Vágólapra másolva!

A soroksári képviselő-testület keddi ülésen a helyi ellenzék szokatlanul erős támadást indított Bese ellen. Mint ismert, a testület egy modern élelmiszer-üzletház kialakításának feltételeiről döntött, csakhogy a polgármester ellenfelei ebbe belekötöttek, mondván, a városvezetőnek tulajdonrésze van a fejleszteni tervezett ingatlanban.

Bese tegnap egy Facebook-posztban jelezte, hogy az ellene megfogalmazott "valótlan állítások" miatt jogi útra tereli az ügyet. "A hazug állításokat megfogalmazók és az azokat terjesztő médiumok ellen a jogi lépéseket megteszem" - írta a polgármester, hozztéve, hogy a helyi ellenzék az együttműködés helyett a hangulatkeltésben érdekelt.

Csütörtökön újabb bejegyzéssel jelentkezett Bese, négy pontban magyarázta el, mi történt álláspontja szerint.

1. miután a kerület központjában bezárt a CBA, a helyiek jelezték, szükség van helyette egy másik élelmiszer áruházra. Bese úgy látja, ennek kialakítása csak az egykori CBA épületének helyén elképzelhető.

2. az érintett ingatlanon felesége nevén valóban van egy 18 négyzetméteres raktár, amivel kapcsolatban azonban minden jogi kötelezettségnek eleget tett. Elmondása szerint ez összesen 2,4 százalékos tulajdonrészt jelent. Éppen ezért rágalmazásnak tartja, hogy a 60 millió forint ennek az épületrésznek a felújítására ment volna, hiszen ez egy keretösszeg, amivel az önkormányzat - valamennyi tulajdonos kiváltásával - teljes tulajdonjogot szerezhet a teljes ingatlanon. Bese ezúttal konkrét neveket is említett: "a budafoki Staudt Csabát és a békéscsabai Bereczki Miklóst "nevezte meg rágalmazóként.

3. úgy tartja méltányosnak, hogy a szóban forgó raktár megvásárláskori értékén kerüljön értékesítésre, annak ellenére, hogy közben a ráfordításoknak köszönhetően megnőtt az értéke.

4. meglátása szerint azok az ellenzéki képviselők, akik az élelmiszer üzletház kialakítása ellen foglalnak állást, nem szolgálják a kerület érdekeit.

"A magam részéről, minden erőmmel azon dolgozok, hogy a soroksáriak ezen jogos elvárása megvalósulhasson, akkor is, ha ez politikai ellenfeleimnek nem tetszik. Az elmúlt napokban világossá válhatott számunkra, hogy a pár hónapja Soroksárt csak hírből ismerő képviselők, érdemi munka helyett, politikai háborút kívánnak folytatni." - összegzett Bese Ferenc posztjában

Nem először alakult ki feszültség a soroksári képviselő-testületben: tavaly novemberben az ellenzéki képviselők nem szavazták meg a független polgármester illetményét.