Magyarországon fogták el a gyilkos pakisztáni férfit

Vágólapra másolva!
2017. október 24-én elfogtak egy pakisztáni férfit Magyarországon nemzetközi elfogatóparancs alapján. A férfit gyilkosság és más bűncselekmények miatt is körözték, de magyar büntetőeljárás is indult ellene. 
Vágólapra másolva!

A pakisztáni bűnözővel kapcsolatban már a kiadatási eljárás zajlik, amiben kérte, hogy ismerjék el menekültnek. Erre tekintettel a kiadatást kérő állam egyelőre nem kezdheti meg az ottani eljárást lefolytatni ellene. A magyarországi ügyet ez nem érinti.

"A férfi menekültügyi helyzetének tisztázása nem akadálya a büntetőeljárás lefolytatásának, és a magyar büntető törvényt alkalmazni kell azokra a cselekményekre is, amelyek a magyar törvény szerint is bűncselekménynek minősülnek, és az elkövetés helyének törvénye szerint is büntetendők. Minderre figyelemmel – a legfőbb ügyész döntése alapján – magyar büntetőeljárás is indult, amelyet a Fővárosi Főügyészség irányítása mellett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat le" - írta Ibolya Tibor, fővárosi főügyész pénteki közleményében.

Az eljárásban a nyomozó hatóság őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatja ki a férfit,

aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás, lőfegyverrel visszaélés és minősített rablás miatt.

A Fővárosi Főügyészség vizsgálja a letartóztatás indítványozása feltételeinek fennállását.