Novák Katalin: A Néppárt egy része durva házasságtörést követett el

Vágólapra másolva!
Már nem egy centire, hanem kilométerekre vagyunk a Néppárt egyes részeitől. Heteken belül döntést kell hozni arról, hogy közösen kell-e folytatni, vagy külön-külön - mondta Novák Katalin az atv.hu-nak A Fidesz alelnöke azt is hozzátette, hogy a február 3-i néppárti gyűlésen nincs napirenden a Fidesz maradása vagy távozása. Novák Katalin azt is mondta, hogy a Néppárt durva házasságtörést követett el a Sargentini-jelentés elfogadásakor, "a megcsalás az megcsalás".
Vágólapra másolva!

- mondta Novák Katalin. "A lényeg, hogy ne húzzuk ezt a se veled, se nélküled állapotot sokáig" - tette hozzá.

A három néppárti bölcs jelentéséről azt mondta, hogy

nem tud a Fidesz arról, hogy elkészült, de ha igen, akkor lehet, hogy nem is a bölcsek írták.

"Egy olyan partnerrel, aki maga sem tudja, hogy mit akar, nehéz zöldágra vergődni. Vannak részei a Néppártnak, melyektől már nem egy centire vagyunk, hanem kilométerekre. Másokkal baráti közelségben.

- mondta Novák Katalin a Néppárton belüli viszonyokról. Hozzátette, hogy sokszor tapasztalja, hogy a beszélgetőpartnere

azt sem tudja, hogy mi is a problémája a Fidesszel, csak a nemzetközi, elsősorban német liberális média szalagcímeit idézgetik.

A Néppárt jövőjéről Novák Katalin ezt mondta:

Az Európai Parlamentben

a hetes cikkelyes eljárásról szóló szavazást álságosnak nevezte,

mert összevonták a lengyelekről szóló határozatot a magyarokról szóló határozattal, és arról tartottak közös szavazást. Márpedig az Európai Néppárt tagja a lengyel ellenzéki Polgári Platform (PO), Donald Tusknak, a Néppárt elnökének a pártja, ez pedig politikai riválisa a jelenlegi kormánypártnak, a PiS-nek.

- mondta Novák Katalin.

A Fidesz alelnöke szerint

politikai értelemben a Sargentini-jelentés elfogadása egy durva házasságtörés volt.

Egy zöldpárti politikus hazugságokra alapozott jelentését szavazták meg néppárti képviselők, és ezt nehéz másként értelmezni.

Arra a kérdésre, hogy kivel alakít közös frakciót a Fidesz, ha kilép a Néppártból, Novák Katalin ezt mondta:

A nemrég megalakult osztrák néppárti-zöld koalíció kapcsán a Fidesz alelnöke azt mondta: örülnek annak, hogy Kurz lett az osztrák kancellár, de annak nem, hogy a zöldekkel kényszerült koalíciót kötni.

A Néppárt érdeke lenne, hogy minél több demokratikus, jobboldali, konzervatív párttal legyen együttműködési megállapodása, és ebben mi szívesen vállalunk közvetítő szerepet" - mondta Novák Katalin.