Kinevezték az első női rendőrfőkapitányt

Vágólapra másolva!
Pintér Sándor belügyminiszter javaslata alapján Somssich Gabriella dandártábornok vezeti a továbbiakban Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot.
Vágólapra másolva!

Az első női rendőrfőkapitány-jelölt kinevezésére vonatkozó javaslatot tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadta el a Nógrád Megyei Önkormányzat közgyűlése. Somssich Gabriella január 2-án kezdte el a munkát.

Forrás: Beres Marton

Somssich Gabriella felmenői között akad tudós, művész és több politikus is, ő azonban rendőr akart lenni, mert mindig is fejlett volt az igazságérzete.

A szülei próbálták lebeszélni róla, jogi egyetemre küldték, de ő továbbra is kitartott.

Alulról kezdte, de végigjárta a ranglétrát és kivívta magának az elismerést, most pedig ő lett az ország első női rendőrfőkapitánya. A police.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy végig gondolta, mennyi felelősséggel jár ez a munka. Továbbá mindent megbeszélt a férjével, aki épp úgy támogatni fogja, mint eddig.

Forrás: Police.hu

"A közterületek rendjének fenntartása nem lehet kérdéses. A kábítószer és a pszichotrop anyagok elleni küzdelemben zéró tolerancia lesz.

Mind a terjesztés, mind a fogyasztás terén. Ott nincs pardon. És nem kerülhetjük meg a közlekedésbiztonsági helyzetet sem, ezen a területen is nagy feladataink vannak" – mondta terveiről a rendőrfőkapitány.