Rágyújtották a házat az ismerősükre

Vágólapra másolva!
Gyöngyösön egy feldühödött csapat elment az egyik helyi családhoz, és rájuk gyújtották a házat. Mindezt azért tették, mert az egyikük korábban összeverekedett a támadók egyik rokonával.
Vágólapra másolva!

A testvérpár két éve, az esti órákban tudta meg, hogy a rokonuk összeveszett és összeverekedett az egyik ismerősükkel, aki ezek után hazament. Később egy csapattal elmentek az ismerősük házához, hogy számon kérjék őt.

A csoportnál különféle ütő és vágó fegyverek is voltak.

A ház előtt üvöltöztek és fenyegetőztek, de nem tudtak bejutni, és azt sem sikerült elérniük, hogy az ismerősük kijöjjön az utcára.

Ezért az egyikük betörte az utcafronti ablakot, benzint locsolt be majd felgyújtotta.

A tűz gyorsan átterjedt a tapétára és a bútorokra.

A házban lévő hét ember kirohant az utcára, önvédelmi célra vittek magukkal fegyvereket is. Ezeket használniuk is kellett, miután a rájuk váró csoport megtámadta őket.

A verekedésben többen is könnyebben megsérültek, az egyik támadónak viszont olyan súlyos, maradandó fogyatékosságot okozó sérülése lett, hogy a hatóságok nem tudtak eljárást indítani ellene.

A tűzoltók gyorsan kiértek, és eloltották a tüzet.

Az ügy első rendű vádlottja egy 36 éves nő aki visszaeső,

korábban a bíróság gyilkossági kísérlet miatt 5 és fél évre ítélte.

A 41 éves másodrendű vádlott is büntetett előéletű, őt hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélték korábban 2 és fél évre.