Vágólapra másolva!
Második nap is rengetegen látogattak el a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra, amelyet Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitott meg csütörtökön. A rendezvény január 11-ig várja az érdeklődőket a fővárosi Hungexpón.
Vágólapra másolva!

A szakkiállítás célja, hogy összekapcsolja a hazai és külföldi felsőoktatási és szakképző intézményeket a diákokkal és oktatókkal. A szakkiállítás iránt a második nap is nagy volt az érdeklődés, az intézmények tájékoztatókkal, játékokkal várták a látogatókat.

Forrás: Origo

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) standjánál Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár egy panelbeszélgetésen vett rész. Az érdeklődők tájékoztatást kaphattak a jövő egyetemeit meghatározó Tudományos és Innovációs Parkok (Science Parkok) kialakításának céljairól és azok fontosságáról. A beszélgetésen elhangzott, hogy a területek fejlesztésénél

a fő cél, hogy az egyetemek a nemzetközi és hazai vállalatok eredményesen együtt tudjanak működni.

Ezt támogatva a kormány már döntött a Tudományos és Innovációs, Technológiai, illetve Ipari Park hálózat kiépítésének koncepciójáról, aminek része egy háromszintű hálózati struktúra kialakítása. A Tudományos és Innovációs Parkok megvalósulásával, a jövő kutatóit már egy inspiratív egyetemi környezet várja. A helyettes államtitkár továbbá a résztvevő fiataloknak különböző gyakorlati példákon keresztül azt is elmondta, hogy az egyetemi diákok hogyan válthatják valóra ötleteiket, elképzeléseiket, milyen támogatások segítik őket a munkájukban.

Forrás: Origo

Az ITM Tanítsunk Magyarországért! standjánál a tavaly útjára indult egyetemi mentorprogramot lehetett megismerni. A mentorok segítik a kistelepülésen élő 6. és 7. osztályos diákokat abban, hogy tájékozódjanak a településükön kívül világról, munka-és tovább tanulási lehetőségekről – mondta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

A szakkiállításon mintegy 200 kiállító és több mint 53 ezer látogató vesz részt évről évre.