Meg is ölhették az orosz zongoristát mentora szerint

Vágólapra másolva!
Egy orosz zongoraművész meghalt egy budapesti hostelben, szén-monoxid mérgezést kapott. A rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást az ügyben. Többen is kételkednek abban, hogy a halála szerencsétlen véletlen lenne, köztük a mentora is – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, a 27 éves, Baskírföldről származó zongoraművésznő, Elina Valijeva az év utolsó napjait Budapesten akarta tölteni egy férfi ismerősével.

Egy Újlipótvárosban található hostelben szálltak meg, ahol december 22-én a nő meghalt, a férfi pedig elájult a szén-monoxid-mérgezéstől.

A tűzoltók találtak rájuk. Egy fürdőszoba gázkészülékből szivárgott a gáz.

Kételkedik a mentora

A Bors megkereste a művésznő mentorát, Jurij Bogdanovot, aki a kezdetektől segítette a zongorista pályafutását. Ő kételkedik abban, hogy a nő gázmérgezésben halt meg, de bízik az igazságszolgáltatásban.

"Furcsa számomra, hogy Elina bement a fürdőbe zuhanyozni, de már nem jött ki élve onnan.

A kísérő társa előtte ment be tisztálkodni, majd hirtelen gázszivárgás történt. Hogyan történhetett hirtelen gázszivárgás a bérelt lakásban mindössze 5 perc leforgása alatt?

Ráadásul a férfi – noha kórházba került, szintén gázmérgezés miatt – már vissza is térhetett Moszkvába. Nem furcsa ez az egész?! – tette fel a kérdést a mentor. Állítása szerint csodálatos karriert várt volna a nőre, aki már több nemzetközi díjat is nyert.

Bűncselekmény miatt nyomoznak

A rendőrség először közigazgatási eljárásban vizsgált a haláleset körülményeit, de december 30-án ezen változtattak.

Most foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoznak az ügyben.

Gyanúsított nincs, de már kirendelték a szakértőket. A lap úgy tudja, hogy a felújítást végző szakembert és a tulajdonost is felelősségre vonhatják. A szomszédok azt mondták a Borsnak, hogy már egy ideje nem látták a tulajdonost.

Felújította a lakást, de a szakemberek munkájába hiba csúszhatott.

- mondta az egyik lakó.

Szabó Sándor gázszerelő szerint baleset történhetett, de egyelőre a szándékosság lehetőségével is kell számolni.

– mondta a szakember.