Kínosan kerüli Karácsony Gergely, hogy feloldotta a stadionstopot, kerüli a stadion szót

Advent első vasárnapja 2019, Karácsony Gergely gyertyagyújtás
Vágólapra másolva!
Bár Karácsony Gergely főpolgármester korábban "stadionstopról" beszélt a kampány során, végül olyannyira beállt a Ferencvárosba tervezett atlétikai stadion építésének ügye mögé, hogy év végi Facebook-bejegyzésében már azzal büszkélkedik, hogy a kormány támogatta az 2023-as atlétikai világbajnokságra tervezett csarnok megépítését. Pedig ez sosem volt kérdés, nem úgy, mint Karácsony és Baranyi támogatása, akik csúnya pálfordulást hajtottak végre az ügyben. Figyelemre méltó az is, hogy a főpolgármester kínosan ügyelve kihagyta a "stadion" szót bejegyzéséből. Karácsony a kampányban még a fővárosi egészségügy fejlesztésének szükségességéről beszélt, mégis elkaszálta a Budára tervezett szuperkórházat az általa vezetett újdonsült balliberális fővárosi többség. Így jutott el a főpolgármester a "stadionstopból a "kórházstopig". Karácsony arról is beszél bejegyzésében, hogy örül annak, hogy a kormány támogatja a fővárosi egészségügy fejlesztésére irányuló törekvéseket, holott erre külön kormányprogram már jóval Karácsony előtt létezett.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely reagált a Budapestet érintő, december 30-án megjelent kormányhatározatokra. Karácsony az újdonsült baloldali vezetés saját sikereként igyekszik beállítani azt, hogy a jobboldali kormányzat támogatja a fővárosi egészségügy fejlesztésére irányuló törekvéseket.

Valójában azonban a kormánynak már bőven Karácsony főpolgármesterségét megelőzően komoly terve volt a fővárosi kórházak, az egészségügy fejlesztésére, hiszen már 2017-ben, Karácsony zuglói polgármestersége idején elindult az Egészséges Budapest program. Ennek keretében csak a jövő évben 40 milliárd forintot szánt a kormányzat a fővárosi egészségügy fejlesztésére.

A program már 2017 óta kilenc éven keresztül fejleszti Budapestet.

Karácsony Gergely Fotó: Koncz Márton - Origo

Karácsony boldogan számol be arról is, hogy támogatta a kormány a Ferencvárosba tervezett atlétikai stadion építését, amely a 2023-as atlétikai világbajnokság otthonaként fog szolgálni.

Figyelemre méltó, ahogy a balliberális oldal által végletekig mantrázott "Stadionozás" ellenére ez a szó most valamiért kimaradt Karácsony Facebookon közölt beszámolójából.

A kormány támogatása az ügyben nem volt kérdés, hiszen minden támogatást megadott ehhez már korábban is.

Meg kell említeni azt is, hogy az atlétikai világbajnokság Budapesten történő megrendezése szintén nem Karácsony Gergely vagy Baranyi Krisztina érdeme, hiszen ez már 2018 decemberében eldőlt.

Csak hát éppen Karácsony volt az, aki még a főpolgármesteri kampányában stadionstopról, valamint az annak árából megvalósuló fővárosi egészségügy fejlesztésének fontosságáról beszélt, erre építette a kampányát.

Így félő volt, hogy az újdonsült baloldali fővárosi közgyűlési többség megakadályozza az atlétikai stadion megépítését.

De nem kell izgulni, hiszen megválasztását követően Karácsony zöld utat adott valamennyi stadion megépítésének, viszont a fővárosi közgyűléssel karöltve elkaszálta a kormány által tervezett budai szuperkórházat.

Baranyi Krisztina szintén csúnya pálfordulást hajtott végre az ügyben, érdemes megnézni a lenti videót.

Íme egy kis visszatekintés, hogyan is változtatta meg Karácsony a véleményét a stadionok ügyében: