Nacsa Lőrinc: A baloldal mindig adót emel, a Fidesz-KDNP az adócsökkentés politikája mellett áll

Nacsa Lőrinc, KDNP-s képviselő
Budapest, 2019. július 8. Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 8-án. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A baloldal mindig adót emel, míg a Fidesz-KDNP az adócsökkentés politikája mellett áll - hangoztatta a kormánypártok nevében a KDNP frakciószóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Nacsa Lőrinc kiemelte,

a Fidesz-KDNP-kormány adócsökkentési politikájával párhuzamosan a magyar gazdaság jobban teljesít, javul a gazdaság teljesítménye, nő a foglalkoztatás és emelkednek a bérek.

Az adócsökkentésekkel több pénz marad a magyar családoknál, a magyar munkavállalóknál és a magyar vállalkozásoknál is - mondta. Hozzátette:

csak a családi adókedvezmény keretében 2011 óta mintegy 2600 milliárd forint maradt a magyar családoknál.

"A baloldali önkormányzatok ezzel ellentétben a lakosságot megsarcolják, miközben pofátlanul elkezdték kifosztani a településeket, elvtársi kifizetőhelyekként használva azokat" - fogalmazott. A budapesti kerületekben sorra emelik a lakosságot terhelő adókat, Kispesten és Zuglóban például jelentősen emelték az építményadót, a telekadót.

- jelezte Nacsa Lőrinc, példaként említve a siófoki városvezetést.

Nacsa Lőrinc a KDNP frakciószóvivője Forrás: MTI/Kovács Attila

A politikus bírálta, hogy a baloldal az Országgyűlésben is folyamatosan támadja az adócsökkentési javaslatokat. Példaként említette, hogy az idén is számos, a családokat és a vállalkozásokat segítő adócsökkentési javaslatot fogadtak el a parlamentben, ilyenek voltak a családvédelmi és a gazdaságvédelmi akciótervek, vagy a 2020-as költségvetés.

- fogalmazott. A Fidesz-KDNP politikájáról azt mondta: 2020-ban is azon fognak dolgozni, hogy csökkentsék a családok és a vállalkozások terheit.

Nacsa Lőrinc sajtótájékoztatója végén a frakciószövetség nevében békés, boldog új esztendőt kívánt a határon innen és túl élő honfitársainknak.