Bocsánatkérő levelet ír tanárának a késelő diák a börtönben

Vágólapra másolva!
Elnézést akar kérni tanárától, akit megkéselt az a győri diák, aki egy bicskával támadt rá tanárára.  Mivel börtönben van, egyelőre nem tudja ezt személyesen megtenni, ezért úgy döntött, levelet küld.
Vágólapra másolva!

Huszonöt nap telt el azóta, hogy egy 17 éves diák a fizikaórán kis híján meggyilkolta tanárát egy győri középiskolában, amiért hármast kapott tőle. A fiú hirtelen kirohanása mindenkit megdöbbentett, annál is inkább, mert korábban mindig illemtudó és visszafogott volt, emellett nagyon jól tanult.

Aznap viszont a fiú nem tudta fékezni a dühét,

bicskát rántott elő, és többször megszúrta vele tanárát, az 51 éves N. Mónikát. Végül egy osztálytársa fogta le a bevadult diákot, aminek köszönhetően a középkorú nő életben maradt.

A fiú azóta börtönben várja ítéletét.

Jelenleg az elmeorvosi vizsgálat eredményére várnak,

melynek az ügyben perdöntő szerepe van.

– mondta dr. Faragó Péter, a diák ügyvédje.

A gyilkossági kísérlettel gyanúsított H. Andrást

első beismerő vallomása óta kétszer, karácsony előtt és múlt pénteken is kihallgatták a rendőrök, emellett szüleit és iskolatársait is.

– mondta a Borsnak az ügyvéd. A súlyosbító tényezők mellett néhány enyhítő is akad. Figyelembe veszik többek között azt, hogy András fiatalkorú, őszintén megbánta tettét, továbbá az esetleges bocsánatkérést is enyhítő körülményként értékelik.

– árulta el az ügyvéd.