Egyre nevetségesebb a kispesti szocialista korrupciós botrány lassú kivizsgálása

Gajda Péter és Karácsony Gergely.
Vágólapra másolva!
Két hónapos késés után januárban mégis felállhat a kispesti szocialista korrupciógyanús ügyeket vizsgáló bizottság. A baloldali pártok most azonban abban nem értenek egyet, ki kezdeményezte a vizsgálatot. A helyi LMP szerint ők, mert szerintük nem lenne szerencsés, ha Gajda Péter MSZP-s polgármester maga ellen folytatna vizsgálatot. Gajda Péter szerint ez nem igaz, az LMP pedig hazudik. A Fidesz bohózatnak tartja a történteket – hívja rá fel a figyelmet a HírTV.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo már több alkalommal is beszámolt, az október 13-i önkormányzati választások előtt nem sokkal robbant ki a kispesti korrupciógyanús botrány.

A HírTV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott felvételeken az ex-MSZP-s, drogügyletekbe is keveredett Lakner Csaba önkormányzati képviselő a kerület akkori és mostani szocialista polgármesteréről, Gajda Péterről is terhelő dolgokat állított, többek között azt, hogy

egy projektből 3 millió forintot kapott vissza, amíg a „mohóbb", „Mister 40 százalékként" emlegetett kispesti vagyonkezelő vezetője, Kránitz Krisztián (alias Krinyó) 12 milliót.

Gajda Péter és Karácsony Gergely. Forrás: Facebook

Több mint két hónappal a botrány kirobbanása után bizottság felállítását kezdeményezte Ferenczi István helyi LMP-s önkormányzati képviselő.

A testület feladata az lesz, hogy a Lackner-féle videó- és hangfelvételeket kivizsgálja.

Ferenczi István arról is beszélt,

Példaként kiemelhető „Krinyó" esete, akit a korrupciógyanús botrányokban való szerepe miatt nem hogy nem rúgtak ki, hanem

a fizetését a duplájára emelték, így már havi bruttó 1,1 milliót fog keresni az adófizetők pénzéből.

Az MSZP-s polgármester – saját bevallása alapján - nem tart attól, hogy a bizottság bármi rá nézve kellemetlen ügyet felderíthet, igaz

az LMP-s képviselő állításával ellentétben, Gajda Péter azt állítja, ő kezdeményezte a vizsgálóbizottság felállítását.

– így kommentálta a bizottság felállítása körüli ellentmondásokat Dódity Gabriella, Kispest fideszes önkormányzati képviselője.

A korrupciós botrány hang- és videofelvételeit már a hatóságok is vizsgálják.