Veronai busztragédia: kereszteket állítottak az életben maradt sofőr háza elé

Veronai buszbaleset, fakereszt a sofőr háza előtt
Vágólapra másolva!
Közel három éve, 2017. január 20-án tizenheten haltak meg, amikor a Szinyei Merse Pál Gimnázium által szervezett sítáborból hazavezető úton a gyerekeket és hozzátartozóikat szállító busz egy hídpillérbe csapódott az olasz autópályán Verona közelében. Azóta a több gyereket is megmentő tornatanár, Vígh György is meghalt. Két hozzátartozó most azzal a szándékkal helyezett el kereszteket a sofőr háza előtt, hogy neki se legyen könnyebb a karácsonya, mint a gyászoló családoknak. 
Vágólapra másolva!

Most, karácsony első napján két hozzátartozó úgy döntött, elmegy az életben maradt magyar sofőr házához, hogy ott a meghaltakat jelképező tizennyolc keresztet – az októberben meghalt hős tornatanár, Vígh György emlékére is – helyezzen el. Ezt a Facebookon élőben közvetítették, várva, hogy a sofőr megjelenjen - írja a Bors.

- mondta az élő videóban a balesetben az unokahúgát elvesztő Szendrei Endre.

A balesetben V. János sofőr életben maradt, felépülése hosszú időt vett igénybe. Kétséget kizáróan nem sikerült bizonyítani, hogy a buszt valóban ő vezette volna. A sofőr ügyvédei egy olyan orvosi szakvéleményt adtak be az olasz bíróságon, ami arról szól, hogy a járművet a sérülései alapján nem V. János, hanem a váltótársa, K. Zoltán vezette.

Az eseményen a meghalt sofőr megözvegyült felesége is részt vett. K. Zoltánné azt mondta,

csúnya dolog, hogy a 25 éves ismeretség ellenére V. János részvétet sem nyilvánított feléjük.

A helyszínen rendőrök is megjelentek egy idő után.

Fakeresztek és mécsesek a sofőr háza előtt Forrás: Facebook/Verona Angyalai

Az egyetlen gyermekét elvesztő Krizsány László a Borsnak elmondta: 4–5 órát várakozhattak, a sofőrrel nem találkoztak. Azt is elmondta,

legfőbb céljuk, hogy a hasonló tragédiákat elkerülve törvénymódosítást érjenek el.

Tizenheten haltak meg a balesetben Forrás: AFP/Handout

A rendhagyó akcióra sokan reagáltak a Facebookon, sokan egyetértettek vele, ám volt, aki szerint a karácsonyi időpont nem volt szerencsés, más valaki pedig megkérdezte, kinek van joga ítélkezni, míg egy eljárás tart.