Így lesznek nyitva a boltok és a gyógyszertárak az ünnepek alatt

tesco budaörs budaörs Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Vágólapra másolva!
Karácsonykor minden zárva tart, a nagy áruházak viszont egyedi nyitvatartás szerint működnek majd. A patikák pedig az ügyeleti rend szerint lesznek nyitva, érdemes előre kikeresni a hozzánk legközelebbit.
Vágólapra másolva!

December 24-én a boltok legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva, ettől függetlenül az üzemeltetők saját döntés alapján korábban is zárhatnak, sőt akár ki sem kell nyitniuk. Hasonlóan az év utolsó napján is saját maguk dönthetik el a nyitvatartás idejét.

December 24-én 14 óra után, illetve december 25-26-án, és január 1-jén csak azok a vendéglátó üzletek, szálláshelyek, virágüzletek, édességüzletek és benzinkutak, illetve a vasúti- és buszpályaudvaron vagy a kúton belül működő üzletek lehetnek nyitva,

amelyek munkaszüneti napokon egyébként is nyitva tartanak.

A nagy áruházak egyedi nyitvatartás szerint működnek majd.

  • A Tesco, az Auchan üzletei december 24-én 14 óráig lesznek nyitva, karácsony napjain viszont mind zárva lesznek. Szilveszterkor a Tesco boltjai 18 óráig várják a vásárlókat, az Auchannál 16 óráig.
  • Az Aldi áruházai december 24-én 14 óráig, december 31-én pedig 16 óráig tartanak nyitva.
  • A Lidl áruházai december 24-én kedden délig lesznek nyitva. A boltok karácsony mindkét napján zárva tartanak, december 27-től péntektől azonban a már megszokott nyitva tartással várják a vásárlókat.
  • December 31-én 16 óráig lesznek nyitva az üzletek. Január 1-jén a Lidl Magyarország mind a 182 áruháza zárva tart.
  • A Penny Market üzletei december 24-én délig, december 31-én pedig 14 óráig lesznek nyitva. A boltok karácsony két napján és január 1-jén pedig zárva tartanak.
  • A Sparnál, ahol lehetőség nyílik rá, ott a munkatársak érdekében december 24-én 12 órakor bezárnak. Szilveszterkor pedig legalább 14 óráig állnak az üzletek a lakosság rendelkezésére.

Az ünnepek alatt a gyógyszertárak az ügyeleti rendnek megfelelően látnak el szolgálatot. December 25-26-án és január 1-jén csak ügyeletes gyógyszertárban juthatunk gyógyszerhez. A patikák bejáratánál feltüntetik a legközelebbi ügyeletes gyógyszertár elérhetőségét, valamint az aktuálisan elérhető házi- és gyerekorvos elérhetőségét is.

December 31-én kedden a szokásos hétköznapi nyitvatartás szerint, vagy rövidített nyitvatartás szerint 14 óráig lesznek nyitva a gyógyszertárak.

Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakat itt találja.