Matteo Salvini: Szégyen, hogy egy olasz iskolában betiltották a karácsonyi szentmisét

Vágólapra másolva!
Szégyen, felfoghatatlan szégyen! Így reagált Matteo Salvini az olasz jobboldal vezetője arra, hogy egy szicíliai iskolában idén eltörölték a hagyományos karácsonyi misét és a betlehemállítást a nem keresztény gyerekekre való tekintettel - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Salvini a Liga szombati kongresszusán is reagált az ügyre, egy kerámia betlehemmel a kezében érkezett. „Mi vagyunk a keresztények utolsó reménye", jelentette ki.
Vágólapra másolva!

„A kisebbségek tisztelete" miatt idén egy szicíliai iskolában nem tartanak hagyományos karácsonyi szentmisét, és betlehemet sem állítanak. Az eset nagy felháborodást váltott ki, Matteo Salvini volt belügyminiszter szégyennek nevezte a dolgot.

Bejegyzésében azt is írta, személyesen küldd majd egy betlehemet az igazgatónak, aki nyilvánvalóan megbukott a pedagógiai pályán.

De Salvini nem hagyta ennyiben a dolgot, a Liga szombati kongresszusára is egy betlehemmel a kezében érkezett. „Mi vagyunk az utolsó mentőkötél a nyugati keresztény embereknek, és ők számítanak ránk", jelentette ki. Elmondta, Olaszország mélyen keresztény, és annak is kell maradnia; büszkének a gyökereire és a történelmére.