Többmilliós kártérítést kapott a szerelő, aki kizuhant a hatodikról

Vágólapra másolva!
Tizenöt méter után a virágyágyásban kötött ki az a 29 éves férfi, aki egy ablakot akart kicserélni egy panelház hatodik emeletén biztosítókötél nélkül. Túlélte a balesetet. Amint felépült, munkaügyi pert indított a főnöke ellen, amit meg is nyert. Eközben a rendőrség is eljárást indított a cégvezető ellen, akinek 5 milliót kell kifizetnie volt alkalmazottjának. 
Vágólapra másolva!

– idézte fel a Blikknek a 29 éves Palicz Zsolt, aki nem emlékszik a balesetre. Az alapján próbálta rekonstruálni, mi és hogyan történhetett, amit a kollégái és a szemtanúk mondtak.

"Megcsúsztam és kizuhantam az ablakon. Az emberek, akik körém sereglettek, nem akarták elhinni, hogy életben vagyok, sőt,

még az eszméletemet sem veszítettem el.

Arra már tisztán emlékszem, hogy felültem és a fél cipőmet kerestem, ami zuhanás közben lerepült a lábamról. Persze, azért egy ilyen balesetet nem lehet súlyos sérülések nélkül megúszni, rám is hosszú kórházi kezelés, majd rehabilitáció várt.

Így is nagyon szerencsés vagyok, hiszen ha nem a virágágyásba, hanem a betonra esem, esélyem sincs a túlélésre.

Pár centin múlt az életem. Ami a legjobban megdöbbentett, hogy a munkaadóm egyáltalán nem érdeklődött az állapotom felől, a kórházban egyszer sem látogatott meg" - tette hozzá a fiatal ablakszerelő, akinek maradandó sérülései keletkeztek.

A férfi pert indított volt munkaadója ellen, mert nem volt biztosítókötél rajta, és neki senki nem mondta, hogy használjon szerelés közben. A cégvezető nem érezte magát felelősnek. Annyira nem, hogy a munkaügyi tárgyaláson azt mondta a bírónak,

szerinte a férfi öngyilkos akart lenni.

A bírsóság nem fogadta el a védekezését, és kimondta, hogy 5 millió forint kártérítést kell fizetnie a fiatal ablakszerelőnek. Zsolt munkaadója ellen a rendőrök is nyomozást indítottak. Foglalkozás körében elkövetett, életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják.