Egyre többen költöznek a biztonság miatt Magyarországra

Németország, Berlin, menekültek, migráns
Vágólapra másolva!
Sorra költöznek Magyarországra a német állampolgárok, mert békére és biztonságra vágynak, amit saját országuk már nem tud biztosítani számukra – számolt be a Híradó.hu.
Vágólapra másolva!

Az M1 riportere több olyan német állampolgárt is meglátogatott, akik már Magyarországra költöztek azért, mert nem érzik biztonságban magukat saját hazájukban a bevándorlók miatt. Honvágyuk egyre kevésbé van, új hazájuknak tekintik a magyarországi falvakat. Egyre gyakoribb az is, hogy a teljes család hagyja el szülőföldjét és kezd új életet nálunk.

Forrás: Shutterstock

Három hónapja költözött Magyarországra, azon belül Zalakomárba Tanja Weber, aki saját bevallása szerint

Németországban állandó rettegésben élt.

Több incidensről is beszámolt, egyszer hallotta, hogy valaki követi, de akkor sikerült bemenekülnie a háza kapuján, ám egy másik alkalommal majdnem megerőszakolták. Egy kanapét szeretett volna eladni, emiatt kereste meg öt szír férfi, akik rátámadtak. Weber ezután feljelentést akart tenni a rendőrségen, de azt mondták neki, hogy nincs esélye, hiszen mindannyian ellene fognak vallani. Ez volt nála az utolsó csepp a pohárban. Eldöntötte, hogy elhagyja Németországot, mert békében, biztonságban és boldogságban szeretne élni. A nő lánya sem érzi jól magát az állandó rettegés miatt, ezért a tervek szerint

egy év múlva családjával ő is Magyarországra költözik egy jobb élet reményében.

Nem egyedi esetről van szó, Tanja Weber elmondta, hogy több ismerősük is már hazánkban lakik, és másoktól is azt hallja, hogy tervezik az átköltözést.

Van, aki már a migrációs nyomás kezdetén Magyarországra költözött

Egy másik Zala megyei településen, Csapin lakik Steffen Richter és családja, akik már a tömeges migráció kezdetén, 2015-ben úgy döntöttek, elhagyják Németországot, és Magyarországára költöznek. A korábban személyi védelemmel foglalkozó férfi szerint

Azt is elmondta, hogy észrevehetően romlik a gazdaság, százezreket bocsájtanak el a munkahelyükről, közben pedig a politikusok azt mondják, munkaerőhiány van és ezért van szükség a bevándorlókra. A férfi családja azonban a költözéssel nem szakadt szét, testvére ugyanis Kaposvár közelében él családjával, és több barátjuknak, és azok családjainak is segítettek már az átköltözésben.