Másodfokú riasztást adtak ki az erős szél miatt

erős szél illusztráció
Kedd délután kisebb viharok is lehetnek ország szerte (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát is.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetések és riasztások vannak érvényben a szél miatt.

Veszprém és Fejér megye több járására másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt hétfőn kora délután.

Kedd kora délutánig a Dunántúlon és az ország középső részén többfelé várható erős, viharos északnyugati szél.

A legerősebb széllökések általában 60-80 kilométer/óra körül alakulnak, de főként a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál kedd reggelig 90-100 kilométer/órát meghaladó lökések is előfordulhatnak.

Kedd délután mindenhol veszít erejéből a szél. A Facebookon azt írták: a Kab-hegyi mérőállomáson délelőtt 121,7 kilométer/órás széllökést is mértek.

Karácsony mindkét napján több órás napsütésre lehet számítani. Szerdán még szórványosan, csütörtökön már csak kevés helyen lehet zápor, főként a hegyekben néhol hózápor is. Az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső megyékben mindkét napon erős lesz - tették hozzá.

A riasztások által érintett területeket, járásokat itt lehet elérni, és folyamatosan frissülő térképen lehet nyomon követni.