Európa egyik legfontosabb konzervatív folyóiratában méltatják az MCC-t

Vágólapra másolva!
A cél az, hogy olyan hazafiakat neveljen ki, akik világszerte magas szinten érvényesíteni tudják majd nemzeti érdekeinket - így méltatta a The European Conservative nevezetű lap a Mathias Corvinus Collégiumot legújabb számában.
Vágólapra másolva!

A kezdetekkor az MCC tucatnyi diák közössége volt, míg ma már 2500-an tanulnak az intézményben - minderről a The European Conservative című tekintélyes lap írt legfrissebb számában. Ez a hatalmas, aktív közösség vonzza azokat a diákokat, akik nyitottak, s szeretnék képességeiket a bonyolult problémák megoldásának irányába javítani, valamint alkalmasak a csapatmunkára - tették hozzá. Az MCC mottója: Bonus intra, melior exi!, azaz: »Jó emberként lépj be, még jobbként távozz!« (...)

Nicolas Sarkozy és Orbán Viktor is vendég volt

A The European Conservative megemlítette azt is, hogy akadémiai hátterére alapozva az MCC egyfajta think-thankként is működik. Az intézmény kiadott már számos kötetet, valamint számtalan kerekasztal-beszélgetést, gazdasági fórumot és konferenciát is szervezett.

2019 márciusában például egyedülálló nemzetközi konferenciát szervezett Budapesti Migrációs Csúcs – Korunk legnagyobb kihívása? címmel, melyet tekintélyes elemzők, kutatók, szakértők és döntéshozók mellett olyan személyiségek is megtiszteltek a jelenlétükkel, mint Frank Füredi, Douglas Murray, Nicolas Sarkozy és Orbán Viktor.

Az MCC a tehetséget keresi, s diákjait különféle programjai segítségével képzi, amelyek ingyenesek a számukra. Az intézmény 10 éves kortól a végzős egyetemistákig nyújt továbbképzéseket a Kárpát-medencében élő magyar diákoknak, ezáltal kiegészítve iskolai tanulmányaikat.

Mára nagyon komoly intézménnyé vált az MCC Forrás: MCC

Tombor András: A nemzeti-konzervatív közösség bástyája lett az MCC

Az 1994-es országgyűlési választáson az egykori kommunistákat megválasztották, és mindez egy óriási trauma volt számomra - mondta a lapnak Tombor András, az MCC alapítója. Közölte, hogy a sajnálat helyett inkább arra törekedett, hogy a hozzá hasonlóan gondolkodó fiatalokat egy közösségbe szervezzük. A kollégium alapjaihoz kellett az édesapám anyagi támogatása is, de az akkor reménytelen ötlet mára nagy sikereket eredményezett - mondta Tombor.

Az MCC alapítója arról is beszélt, hogy

Szólt arról is, hogy az MCC öregdiákjai mára mind a kormányzati, mind a nemzetközi szervezetekben középvezetői szinten jelen vannak. Mindezzel párhuzamosan pedig nagyon sokan nemzetközi cégeknél töltenek be fontos pozíciót - tette hozzá. Mindezek miatt úgy gondolom, nagyon komoly jövő előtt áll az MCC - mondta Tombor.