Ötvennégy rablás után sikerült elfogni a rablóbandát

Vágólapra másolva!
Négy férfi március és augusztus között tíz településen, összesen ötvennégy családi és hétvégi házat, lakókocsit, stéget, irodát tört fel. Többrendbeli lopás miatt indult nyomozás ellenük.
Vágólapra másolva!

A férfiak felosztották maguk között a feladatokat. Az egyikük autóval vitte helyszínre három társát, amíg ketten bementek a kiszemelt helyre, a negyedik pedig a közelben őrszemet állt és hozzá hordták ki az ellopott tárgyakat. Amikor végeztek, az autóval várakozó társuk felvette őket. Így menekültek el a tetthelyekről.

Az összes közül a legsúlyosabb eset az volt, amikor május 30-án éjjel, az ablakon keresztül bejutottak egy dunavecsei cég irodájába.

Kikapcsolták az infrakamerákat, átkutatták az irodát, a zárt fiókokat és szekrényeket feltörték.

Az egyik irodából megpróbáltak bútorszéfeket lopni, melyekben négy és fél millió forint volt. Nem sikerült nekik a széfek fizikai védelme miatt.

Végül harmincezer forintot és egy számítógépet vittek magukkal.

Azt, hogy a többi helyről mi tűnt el és milyen értékben, nem közölték.

„Az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottak és az ügyészség között kötött egyezséget a bíróság hagyja jóvá. Ennek alapján

az elsőrendű vádlottat két év hat hó börtönbüntetésre, a másodrendű vádlottat két év tíz hó börtönbüntetésre, a harmadrendű vádlottat négy év hat hó börtönbüntetésre, a negyedrendű vádlottat két év nyolc hó börtönbüntetésre ítélje.

Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a harmadrendű vádlottat öt év közügyektől eltiltásra, a többi vádlottat egyezően három év közügyektől eltiltásra ítélje a bíróság" – olvasható az Ügyészség oldalán.

Amennyiben a bíróság az egyezséget jóváhagyja, nem lesz tárgyalás. Ebben az esetben a bíróság az ügyiratok alapján hoz majd ítéletet és nincs helye fellebbezésnek.