Hallatlan siker: a budai szocialista polgármester felfestetett egy zebrát a Bambi Eszpresszó elé

Vágólapra másolva!
Őrsi Gergely, II. kerületi szocialista polgármester azzal büszkélkedik közösségi oldalán, hogy vezetésével - jelentősen javítva a kocsmába járók esélyein - zebrát festettek a Bambi Eszpresszó elé. Kár, hogy mindeközben az általa vezetett önkormányzat úgy szórja a közpénzt, mintha nem lenne holnap: megnégyszereződött az alpolgármesterek száma, sőt, még a haveri politikusok feleségei is kapnak egy-egy jól fizető pozíciót. 
Vágólapra másolva!

Végre igazán komoly fejlesztésre szánta rá magát a II. kerület ellenzéki vezetése. Két és fél hónappal az önkormányzati választást követően Őrsi Gergely, szocialista polgármester közösségi oldalán jelentette be a bombahírt: saját, két kezével festett zebrát a Bambi Eszpresszó elé.

"Készül a zebra a Bambi Eszpresszó előtt. Kis lépés, de az ilyen apró ügyektől lesz igazán otthonos a kerületünk. Amit megígértünk, teljesítjük" - ismertette büszkén a szokatlanul nagyléptékű fejlesztést a városrész új vezetője, aki ezzel jelentősen megkönnyítette a kocsmábajárók dolgát. A siker akkora, hogy az természetesen nem maradhatott kommentár nélkül: a polgármester úgy összegezte az elmúlt évek legnagyobb beruházását, hogy "így tudunk hétről hétre egyre biztonságosabban közlekedni Budán.

Kissé árnyalja a képet, hogy a budai kerületben még fővárosi viszonylatban is látványosan szórják a közpénzt, amihez képest - természetéből adódóan - a zebrafestegetés eltörpül.

  • Őrsi Gergely úgy döntött, hogy a korábbi egy helyett négy alpolgármestert nevez ki. Ezzel egyeduralkodó lett a fővárosban, hiszen senki nem merészkedett odáig, hogy megnégyszerezze helyettesei számát. Egyes számítások szerint ez több száz millió forintos többletköltséget jelent majd a helyieknek.
  • Őrisék csúcsra pörgették a nepotizmust is: a trágár akcióiról ismertté vált párbeszédes Tordai Bence feleségének is képesek voltak szorítani egy külsős szakértői helyett a városfejlesztési bizottságban.