Viharos szél és kiadós eső is lesz aranyvasárnap

eső szél esernyő Budapest
Budapest, 2018. augusztus 26. A szél kifordítja egy nő esernyőjét a Széll Kálmán téren 2018. augusztus 26-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Kiadós eső és viharos szél lesz aranyvasárnap, valamint az ilyenkor megszokottnál jóval enyhébb hőmérséklet. A jövőhéten is marad az enyhe, de csapadékos idő, szenteste napján akár 11 fok is lehet - derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn erősen felhős, délelőtt még borult lesz az ég. A déli, kora délutáni órákig többfelé, majd egyre inkább már csak a Tiszántúlon alakul ki eső, záporeső. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. Erős hidegfront érkezik. A hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Szenteste napján nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, de délután északnyugat felől újabb felhők érkeznek, melyekből elszórtan lehet záporok, a hegyekben hózáporok. Átmenetileg gyengébb lesz a légmozgás. A csúcsérték 5 és 11°C között valószínű.

Erős szél és sok csapadék várható a következő napokban Forrás: MTI/Mohai Balázs

Karácsony első napján gyorsan vonuló felhőzetből szórványosan várható eső, záporeső. Ismét megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. 7-9 fok körüli értékeket mérhetünk.

Karácsony második napján hajnalban csökken a felhőzet, többórás napsütés ígérkezik. Reggel gyengén fagyhat, míg délután 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak néhol fordul elő. +6, +7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.