Hiába hízelgett a 168 Óra Karácsonynak, képtelen volt igazat mondani a vele készített interjúban

Vágólapra másolva!
A Józsefvárosi Újság nevű kerületi lapot megcsúfolva kérdezett alá a 168 Óra Karácsony Gergelynek, aki nem hálálta meg a kedvességet: az interjúban annyi hazugságot mondott, hogy ember legyen a talpán, aki győzi ezeket számolni. A főpolgármester szavaiból "kiderült", hogy a szexuális zaklatót védelemző Katona József Színház vezetősége kiválóan járt el az ügyben, nem politikai alapon választják ki a vezetőket a fővárosi cégeknél, színházaknál, és utolsó pillanatig a békéért fog harcolni. Így néz ki egy karácsonyi nagyinterjú a szocialista pártlapnál.
Vágólapra másolva!

Talán sohasem kezdődött olyan erősen interjú, mint ma a 168 Órában. Abban semmi meglepetés nincs, hogy a szocialista pártlap éppen Karácsony Gergellyel beszélgetett karácsony alkalmából, az első pár mondat azonban annyira alákérdezősre sikerült, hogy azt talán még az észak-koreai jellegű Józsefvárosi Újságban sem engedték volna megjelentetni. A 168 Óra munkatársa ugyanis azzal indított, hogy ő személy szerint az év emberének tartja interjúalanyát, mert a sokadik elvesztett választás után végre nyerni tudott.

Úgy gondolom, hogy olvasóink többségének ön az év embere. Megválasztása azt üzeni, hogy van esély a változásra, hiszen arra a posztra került, amelynek elnyeréséhez a legtöbb egy személyre leadott szavazat kell Magyarországon. Akkor tehát most ön az egyesült ellenzék vezetője?

- szólt a kérdésnek álcázott szép dicséret, ami után azt várta volna az ember Karácsonytól, hogy megemberelve magát igazat mond, vagy legalább megpróbál igazat mondani. Nem így lett, a főpolgármester karácsony alkalmálból ontotta magából az olyan mondatokat, amelyeket érdemes fentartással kell kezelni. Volt ezekből pár darab, itt vannak a legerősebbek:

  • Az embereket be kell vonni a döntésekbe: "A jó válasz pedig az, hogy az embereket még inkább bevonjuk a döntésekbe."
  • Kiszámítható partner lesz: " Én a budapestiek érdekeinek képviselőjeként kiszámítható partner leszek."
  • Tökéletesen járt el a Katona vezetése: "A Katona József Színház vezetése egy nagyon nehéz ügyben szerintem helyesen lépett. Ha megnézzük, hogy bárki más hogyan cselekedett, amikor hasonló botrány alakult ki saját színházában, akkor még dicséretet is érdemel a hozzáállása: vizsgálat volt, eljárási rendet alakítottak ki, óvták az áldozatot."
  • Fogalma sincs tisztogatásról., a főváros csak időt adott magának a Szabad Tér Színház igazgatói pályázata kapcsán: "Nem tudom, miféle tisztogatásról lehet szó, hiszen a főváros mindössze arról döntött, hogy még időt nyer. A pályázat oka egy örökölt szerkezeti probléma. Jelenleg a Szabad Tér Színház és a fővárosi fesztiválközpont szinte össze van nőve, ebben a rendszerben nagyon sok párhuzamosság van."
  • Nem politikai alapon fognak dönteni a Szabad Tér Színház igazgatói pályázatáról: "Bán Teodóra munkáját illeti, számos érv szól amellett, hogy újra pályázzon és adott esetben ő vezesse tovább az intézményt. Erről nem politikai alapon döntünk."
  • A főváros vezetése következetés a pályázatok elbírálásánál: "Azt, hogy pályáztatjuk a cégeket, én a kampányban is több százszor elmondtam. Ez a programom átláthatósági fejezetének első pontja – ebben nincs meglepetés: következetesek vagyunk."
  • Teljesen normális, hogy valaki egy nap alatt összedob egy önéletrajzot a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt. pályázatára: "Úgy gondolom, hogy aki egy milliárdos céget akar vezetni, megfelelő önéletrajzot egy nap alatt is meg tud írni."
  • Walter Katalin nem azért lett BVH vezetője, mert a Soros-egyetemen tanított, hanem mert alkalmas a pozícióra: "Egyébként bárki nézi meg az intézmény új vezérigazgatójának az életrajzát, láthatja, hogy alkalmas a feladatra."
  • Utolsó leheletéig a békéért küzd: "Mi nem kezdeményezünk ilyen összecsapást a kormánnyal, sőt én az utolsó leheletemig a békéért küzdök – ha szabad ilyen régimódian fogalmazni."