Az ügyészség állítja, mindent megtettek, hogy a győri tragédia ne történjen meg

Vágólapra másolva!
Az ügyészség mindent megtett azért, hogy a győri apa, aki megölte két gyerekét, majd öngyilkos lett, súlyosabb büntetést kapjon az után, hogy majdnem megölte a feleségét az egyik gyerekük előtt. Ezt azonban elutasították. Ahogy azt is, hogy az apa ne találkozhasson a gyerekeivel, ahogy azt is, hogy korábban szabaduljon. Az ügyészség pont ezek miatt azt is mondja, ők semmiben nem hibáztak.
Vágólapra másolva!

– legalábbis ezt állítja közleményében a Legfőbb Ügyészség. A férfi ellen - aki vasárnap megölte két gyerekét, majd öngyilkos lett - korábban emberölés kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt folyt eljárás.

El is ítélték, öt évet kapott, csakhogy jó magaviselet miatt korábban szabadulhatott.


A Vas Megyei Főügyészség a férfi szülői felügyeleti jogának megszüntetését indítványozta. Az ügyészi indítványt azonban a Szombathelyi Törvényszék egyéb törvényes útra utasította.

A büntetőügy másodfokú eljárásában a Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta,

az első fokon kiszabott öt év fegyházbüntetésnél súlyosabb szabadságvesztést, valamint a szülői felügyeleti jog megszüntetését kezdeményezte.

A Győri Ítélőtábla az ügyészségi fellebbezésnek nem adott helyt, az elsőfokú bíróság ítéletét helyben hagyta.

A jogerős ítélet után a Vas Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be a Szombathelyi Járásbírósághoz a férfi szülői felügyeleti jogának megszüntetése miatt.

A Szombathelyi Járásbíróság a szülői felügyeletet megszüntette azzal, hogy gyermekeivel a férfi továbbra is jogosult volt a kapcsolattartásra.

A férfit szeptemberben a Szombathelyi Törvényszék feltételes szabadságra bocsátotta.

A végzéssel szemben a Vas Megyei Főügyészség fellebbezett, és indítványozta, hogy másodfokon az elítélt feltételes szabadságra bocsátását mellőzzék.

A Szombathelyi Törvényszék az ügyészi fellebbezésnek nem adott helyt, az elsőfokú bíróság határozatát helyben hagyta.

A férfihoz ezek után mehetett fel a három gyereke. Közülük a két idősebbet megölte, majd öngyilkos lett, a hatéves kislánya pedig valószínűleg az egészet végignézte. Ő az a kislány, aki akkor is ott volt, amikor a férfi a feleségét, vagyis a kislány anyját majdnem megölte.