Újabb pozíciót adott saját fiának a Gyurcsány-párti polgármester

Németh Angéla
Vágólapra másolva!
Szép lassan nem „csupán" baloldali, hanem már családi kifizetőhellyé is válik a XV. kerület, ugyanis a Gyurcsány-közeli polgármester, Németh Angéla fia, Mihály Gergő újabb pozíciót kapott. A Népjóléti Bizottsági tagsága mellett a jövőben már a Bölcsődei Érdekképviseleti Fórumban is helyet kap, mindezt úgy, hogy nem is rendelkezik még végezettséggel, mivel egyetemista.
Vágólapra másolva!

A balliberális pártok támogatásával októberben ismét polgármesterré választott Cserdiné Németh Angéla körül újabb botrány robbant ki.

A Gyurcsány-közeli polgármester fia,

Mihály Gergő a jövőben a Bölcsődei Érdekképviseleti Fórumban is helyet kap majd a baloldali többségű képviselő-testület december 17-i döntése alapján

– hívja rá fel a figyelmet közösségi oldalán Pintér Gábor helyi kormánypárti politikus, aki tagja a Fővárosi Közgyűlésnek is.

Németh Angéla fia amúgy novembertől külsős tag a Népjóléti Bizottságban, amiért

havi bruttó 200 ezer forintot kap.

Mivel az önkormányzati ciklus 5 éves, az ezt jelenti, hogy az elkövetkezőkben

Mihály Gergő e tisztsége az adófizetőknek körülbelül 12 millió forintjába fog kerülni.

Ráadásképpen a baloldali politikus fia úgy kap búsás fizetést mások adójából, hogy végzettsége sincs, hiszen még egyetemista, szociális munkás szakon, az ELTE TÁTK-n.

Magyarán, a kinevezését nem a hozzáértésének és a nélkülözhetetlen szakmai tudásának, hanem az anyja pozíciójának köszönheti.

Ezt úgy hívjuk, hogy nepotizmus.

Elmondhatjuk tehát, hogy a XV. kerület már nem csupán baloldali, hanem családi kifizetőhellyé is vált.

Az ellenzéki vezetésű kerület képviselő-testülete nemrég közel 50 százalékos alapilletmény-emelést szavazott meg magának.

Németh Angéla az év elején azzal borzolta a kedélyeket, hogy néhány hónapos polgármesteri munka után 2 millió forintos jutalmat szavaztatott meg saját magának.

Később „természetesen" az önkormányzat akkori jegyzője, Gyurcsány volt minisztere, Lamperth Mónika is kapott „csekély" 8 milliós jutalmat mások adójából, egy olyan időszakban mikor a kerületnek még költségvetése sem volt.