Gyermekotthonban élő gyerekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az ITM dolgozói

Vágólapra másolva!
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium dolgozói ebben az évben mintegy 1300 gyermekotthonban nevelkedő gyerek számára gyűjtöttek karácsonyi ajándékot.
Vágólapra másolva!

A Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonban nevelkedő gyermekeknek gyűjtött ajándékokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nevében Perényi Zsigmond, a minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára adta át csütörtökön.

Perényi Zsigmond elmondta, hogy a minisztérium dolgozói 8 budapesti és 6 zalai otthonban élő

csaknem 1300 gyerek számára vásároltak személyre szóló ajándékot kívánságaik alapján.

Közlése szerint a csomagok még a héten eljutnak az intézményekhez, eddig összesen ezer ajándékot szállítottak ki.

A Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthon gyermekeinek is kívánságlista alapján készítettek ajándékcsomagokat a minisztérium dolgozói. Az ajándékok között van baba, focilabda, mesekönyv, ruha, sportmez, edzőcipő. Emellett közösen használható játékokat, labdákat, társasjátékokat is kapnak a gyerekek.

Utasiné Varga Zita intézményigazgató az MTI-nel elmondta: az otthonban 23, 3 és 18 év közötti gyermek, valamint 18 év feletti utógondozói ellátásban részesülő fiatal nevelkedik.

A gyermekek többsége az intézmény falai között tölti az ünnepeket,

csak néhányuk karácsonyozik családi körben. Azok a gyerekek, akik a körülmények miatt nem tudnak otthon ünnepelni, az intézményben láthatják vendégül családtagjukat karácsonykor.

A karácsonyi adománygyűjtést idén is az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére a Miniszterelnökséggel közösen szervezték meg a minisztériumok és háttérintézményeik részvételével. A jótékonysági akció keretében mintegy 7 ezer gyermekotthonban élő gyerek írta meg levélben karácsonyi kívánságait,

az egyes minisztériumok dolgozói pedig saját anyagi forrásaikból teljesítették a kéréseket.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere december 13-án indította útjára a sok ezer minisztériumi dolgozó rászoruló gyerekeknek küldött személyes ajándékait.