Gréczy Zsolt kínos magyarázkodásba kezdett a zaklatási ügyében

Vágólapra másolva!
Magyarázkodásba kezdett Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője, Gyurcsány Ferenc bizalmasa, miután egy harmadik nő is megvádolta zaklatással - és ezúttal fényképek is előkerültek a félmeztelen politikusról. A képviselő-frakciószóvivő szemenszedett hazugságról beszél, de nem tagadja, hogy igaziak azok a képek, amelyeken alsónadrágban, félmeztelenül látható. A párt szóvivője ráadásul el ismerte, hogy a képeken valóban Gréczy látható. 
Vágólapra másolva!

Megszólalt Gréczy Zsolt a zaklatási botrányában:

  • elsőként a Blikknek mesélte el, hogy a vele kapcsolatos történet "aljas, szemenszedett hazugság", és pert indít miatta;
  • másodszorra pedig közösségi oldalára írta ki, hogy a vele kapcsolatos történet "aljas, szemenszedett hazugság", és pert indít miatta.

Azt viszont egyik nyilatkozatában

sem cáfolta, hogy igazi az a kép, amelyen alsónadrágban, félmeztelenül pózol.

"Ennek elemzésére a büntető eljárás során fogunk visszatérni" - szögezte le a DK frakciószóvivője, ami egyértelműen azt jelenti, hogy a fotó eredeti.

Gréczy Zsolt a bíróságon elemezné ki ezt a képet Forrás: Origo

Rögtön elkezdték védeni

A Hír TV-nek sikerült szóra bírnia Barkóczki Balázst, a szervezet szóvivőjét, aki még Gyurcsány Ferenc pártelnöknél is nagyobb erőbedobással kezdte el mosdatni a zaklatással megvádolt Gréczyt.

Egy képviselőnek is lehet magánélete - így reagált a hírcsatorna kérdésére Barkóczki, aki úgy látja, pártjának nincs az üggyel dolga.

Egyébként elsőként a DK elnöke szólalt meg, aki egy sajtónyilvános beszélgetésen azt találta mondani, hogy "pusztán abból, hogy látta egy szál ingben őt, nem tud politikai következtetést levonni". Gyurcsány úgy látja, hogy a Gréczyvel kapcsolatos vádakat eddig nem bizonyították.

Mint ismert, kedden több újságnak és internetes lapnak is elküldtek egy e-mailt, amelyben egy nő azt állította, hogy 2015 májusa óta zaklatja őt a balliberális politikus. Leveléhez négy képet mellékelt, ebből kettőn félmeztelenül, és alsónadrágban látható Gréczy. Írása végén a kompromittáló fotókat nyilvánosságra hozó nő a történet folytatását ígérte, vagyis nem áll meg ennyinél a történet.