Gyurcsány kedvenc polgármestere 100 millióról 270 millióra emelte a pénzkeretét

sajtótájékoztató, Mindenki Budapestért, mindenki a Tizenötödikért, Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és Németh Angéla, a XV. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltje
Vágólapra másolva!
Miután saját fiának külsős bizottsági helyet adott, újabb hihetetlen lépésre szánta el magát Cserdiné Németh Angéla: előterjesztésére a balliberális képviselő-testület tegnap megszavazta azt a határozati javaslatot, amivel bizonyos helyzetekben az eddigi 100 millió forint helyett  270 millió forintról dönthet egyedül. Gyurcsány kedvenc polgármesterének ismét maga felé hajlott a keze a XV. kerületben. 
Vágólapra másolva!

Újabb felháborító intézkedést fogadott el a balliberális többségű, XV. kerületi képviselő-testület tegnapi ülésén. Cserdiné Németh Angéla, DK-közeli polgármester előterjesztésére arról is döntöttek, hogy 100 millió forintról 270 millió forintra emelik azt a keretet, amelyből a DK-közeli polgármester a képviselő-testület egyetértése nélkül költhet bizonyos időszakokban.

A nem szokványos lépésről Pintér Gábor fővárosi képviselő számolt be közösségi oldalán. A politikus a kormánypártok jelöltje volt az októberi önkormányzati választáson.

"Karácsonyi ajándékok a XV. kerületnek! Dec. 17-én döntött a képviselő-testület, hogy az eddigi 100 millió helyett 270 millió Ft-ra emeli az átmeneti gazdálkodás időszakában a képviselő-testület döntése nélküli kötelezettségvállalás polgármesteri keretét" - írta, ironikusan hozzátéve, hogy az ünnepek előtt sem állt meg a munka a XV. kerületi önkormányzatban.

Újpalota balliberális városvezetése alaposan belehúzott a költekezésbe: pár nappal az önkormányzati választást követően 50 százalékkal megemelte a képviselőknek járó illetmény összegét. Németh Angéláék annyira belelendültek, hogy alig adtak bizottsági helyet a kormánypártoknak. Lehoczki Ádám, a Fidesz helyi frakcióvezetője levélben tiltakozott emiatt, és azt kérte, a választási eredményeknek megfelelően osszák el a pozíciókat, azonban elutasították kérését. A legnagyobb botrány azonban abból lett, hogy a DK-közeli polgármester saját egyetemista fiát, Mihály Gergőt szavaztatta meg a népjóléti bizottság külsős tagjának.