Két hónappal Karácsony megválasztása után a mocsok lett úrrá a Blaha Lujza téren

Blaha Lujza tér, koszos, kosz
Vágólapra másolva!
Vizeletfoltok, utcán alvó emberek, szemeteszsákok, kosz és rendetlenség - döbbenetes képeket készítettünk a Blaha Lujza téren. Karácsony Gergely programjában tiszta és rendezett tereket és utcákat ígért a budapestieknek, ehelyett a Demszky-korszakra emlékeztető módon kezd lecsúszni a város. 
Vágólapra másolva!

Kosz, káosz és rendezetlenség

"Minden térnek és utcának tisztának és rendezettnek kell lennie!" - írta választási programjában Karácsony Gergely.

A fővárosi alkalmazottaknak hat hónap türelmi időt ígérő Karácsony azonnal lefejezte a Tarlós István vezetése alatt kifogástalanul működő Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetését, december elején menesztette Nagy László Albertet. Mint az köztudott, az FKF a közszolgáltatással kapcsolatos közúttisztítási feladatokat végzi, ideértve a szilárd burkolatú terek gépi seprését, locsolását, mosását.

Egyre több helyről lehet hallani, és egyre több helyen látni, hogy az önkormányzati választás óta a város - a Demszky-korszakra emlékeztető módon - ismét elkezdett lezülleni. Vizeletfoltok, utcán alvó emberek és szeméthegyek mindenhol - nagyjából ez lehet a benyomása az átlag budapestinek az elmúlt hónapokban.

Budapest egyik legforgalmasabb tere, a Blaha Lujza tér döbbenetesen néz ki: kosz és mocsok uralja a teret.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Fotó: Csudai Sándor - Origo