Gondoskodó apának álcázta magát a győri családirtó

Vágólapra másolva!
Valószínűleg közös sírba temetik azt a két gyereket, akiket a hétvégi láthatáson apjuk, H. Gábor megfojtott. A két lányt és a kisfiút anyjuk azért vitte a frissen szabadult, börtönviselt férfihoz Győrbe, hogy együtt töltsék a hétvégét. Gyászoló szomszédok, rokonok és iskolatársak osztottak meg részleteket a borzalmas családi tragédiáról.
Vágólapra másolva!

Hétvégi láthatásra érkeztek gyerekei a Győrben élő H. Gáborhoz, aki állítólag imádta nevelt 13 éves lányát, Lilit, és saját gyerekeit, a tízéves Márkot és a hatéves Lénát.

Vasárnap azonban valami történt, az apa váratlanul gyerekeire támadt.

Míg a két nagyobbat, zárt ajtó mögött fojtogatta, legkisebb lányának, Lénának egy mesefilmet rakott be, hogy elterelje a figyelmét. Miután végzett a lánnyal és a fiúval, felakasztotta magát.

Ezután az óvodás kislány órákig volt összezárva halott testvéreivel, az anyjának a telefonban annyit mondott, hogy testvérei

A helyszínre érkező rendőrök az apát a zuhanyzó kövén találták meg.

A Szombathely mellett élő nagymama sírva említette a Blikknek, hogy unokái nemrég jártak nála, és együtt mentek ki a nagyapjuk sírjához.

- mondta az asszony könnyek között.

A férfi korábban azért ült börtönben, mert 2016-ban féltékenységében

kalapáccsal és szikével támadt feleségére, amikor kiderült, hogy a nőnek viszonya van. A nőnek beverte a koponyáját, majd többször meg is szúrta.

– mondta el egy régi szomszéd.

Amíg az apa börtönben volt,

felesége és gyerekei rendszeresen látogatták. Ismerősei nem értették, hogyan kötődhet az anya ahhoz a férfihoz, aki kis híján megölte őt.

A nő azzal érvelt, hogy még mindig szereti, és megbocsátott neki. Még azt is elhitte neki, hogy gondoskodó, felelősségteljes apa, ezért megengedte neki, hogy találkozzon a gyerekeivel.

– mondta Margitka.

Az anyának fogalma sem volt, mitől borult el a volt férje agya. A rendőrök nem engedték, hogy megnézze halott gyermekeit, akiket valószínűleg közös sírba temetnek majd.

– írta a Blikknek a Szombathelyi Törvényszék.

A törvényszék szeptemberben

pártfogó kirendelésével feltételesen szabadlábra helyezte a férfit, aki Győrben munkást és lakást szerzett.

A bíró szerint ez csökkentette annak esélyét, hogy Szombathelyen élő családját bántsa.

A Szombathelyi Járásbíróságon megvonták a férfitól a szülői jogokat, korábban megtámadott felesége azonban kiállt mellette, és a bíró háta mögött megegyezett vele a láthatás szabályairól.

A gyilkosság helyszínén apró mécsesekkel emlékeznek meg a tragédiáról a ház lakói. A szomszédok sosem gondolták volna, hogy Gábor ilyen szörnyűségre képes.

- mondta el a Borsnak egyik szomszédjuk, Molnár Istvánné Éva. Az asszony hozzátette, hogy arról, hogy börtönben ült a költözés előtt, a férfi mélyen hallgatott.

A szomszédok csak annyit láttak, hogy a férfi elvált, és szorgalmasan dolgozik.

– idézte fel Éva a szörnyű emlékeket.

A kislány a felhangosított rajzfilm ellenére mindent hallott, ami a szomszéd szobában történt. Állítólag

olyan sokkot kapott, hogy járni sem tudott, ölben hozták le az emeletről,

és azóta a győri kórház pszichiátriai osztályán ápolják.

A 13 éves Liliána szombathelyi iskolájában fekete zászlóval gyászolják a halott kislányt, osztálytársai azóta is sokkos állapotban idézik fel a történteket:

– mondta könnyes szemmel a lány egyik barátja.

A gyerekek az anyjukkal, T. Annamáriával éltek egy szombathelyi lakásban:

- mondta a Borsnak az egyik szomszéd.

Ha ön is úgy érzi, segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!