A parlamentben is téma volt a baloldal álszentsége Gothár és a Katona szexuális zaklatási botránya ügyében

Gothár Péter
Budapest, 2011. február 23. Gothár Péter rendező ül a nézőtéren Esterházy Péter: Én vagyok a Te című színművének próbáján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán. A darabot 2011. február 26-án mutatják be. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Nem szabad kettős mércét alkalmazni, amikor szexuális zaklatás gyanúja merül fel, ezért a balliberálisok akkor is emeljék fel a szavukat, amikor közülük kerül valaki ilyen súlyú bűncselekmény gyanújába - erről Rétvári Bence, a Emmi parlamenti államtitkára beszélt kedden az Országgyűlésben. A parlamenti rendkívüli ülésen még szóba kerültek Karácsony Gergely csomagjai is. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben látott napvilágot, hogy a Katona József Színház szerződést bontott egyik rendezőjével szexuális zaklatás miatt – mondta Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában.

Ez a személy nem volt más mint Gothár Péter volt SZDSZ-es képviselőjelölt

- tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy Burány Sándor párbeszédes képviselő együttműködési kényszernek titulálta a szexuális zaklatást, míg Bangóné kajánul nevetett ezen – tette hozzá. A fideszes képviselő szerint csalódás, hogy Szabó Tímea sem utasította el frakciótársa kijelentését. Nem szabad kettős mércét alkalmazni, amikor szexuális zaklatás gyanúja merül fel, ezért a balliberálisok akkor is emeljék fel a szavukat, amikor közülük kerül valaki ilyen súlyú bűncselekmény gyanújába – mondta Czunyiné.

Gothár Péter zaklatási ügye ismét téma volt az Országgyűlésben Forrás: MTI/Kollányi Péter

Úgy tűnik, a Párbeszéd egyetért Burány kijelentésével

Rétvári Bence viszonválaszában közölte, a Párbeszéd vagy egyetért Burány szavaival, vagy sem. Ha egyetért vele, akkor nem kell semmit tenni, ha pedig nem értenek egyet vele, akkor eltávolítják Burányt a frakciójából. Mivel a Párbeszéd-frakció semmit sem tesz, ezért egyetért Burány kijelentésével – tette hozzá. Az Emmi államtitkára szerint

- tette fel a kérdést a politikus. Álszentség jellemzi a balliberálisokat a szexuális zaklatási ügyekben, és nem az áldozatok a fontosak számukra, hanem politikai fegyverként használják ezt az ügyet - zárta a szavait az államtitkár.

Dugódíjat és adóemelést hozott Karácsony

Amit Önök állítottak az elmúlt egy évben a rabszolgatörvényről, az teljes hazugság volt, csak az ellenzéki vezetésű Józsefvárosban rúgtak ki egy édesanyát a túlóratörvény miatt – így reagált Dömötör Csaba Tordai Bence (Párbeszéd) napirend előtti felszólalására. Eddig csak Karácsony Gergely jelentette ki nyíltan, hogy melyik színház élén akar változást, míg Vácon, egy ellenzéki vezetésű városban hoztak szájzárrendeletet – tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője. A budapestiek miközben szépen csomagolják ki a karácsonyi ajándékokat, akkor láthatják, hogy a csomagokban csak dugódíj, adóemelés és a múlt embereinek a visszahozása van bennük. Ez nem az az ajándékhalmaz, amit sokan vártak – mondta az államtitkár.

Dömötör Csaba kijelentette, hogy egy budapesti színházban molesztáltak egy színésznőt, miközben Burány Sándor párbeszédes képviselő ezen jót mulatott.

- tette hozzá. Két út áll a Párbeszéd előtt, vagy megszakítják a kapcsolatot Buránnyal, ha pedig nem, akkor a zaklatók oldalára állnak, és semmilyen erkölcsi alapjuk nem lesz ilyen kérdésekben megszólalni – mondta Dömötör Csaba.

Klímaügy: Semmilyen érdemi ellenzéki javaslat sincs

Önök 9 éve arról kárognak, hogy megszűnt itthon a független igazságszolgáltatás, miközben egyetlen konkrét példát nem tudnak erre felhozni – így válaszolt Völner Pál Harangozó Tamás (MSZP) napirend előtti felszólalására. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, hogy továbbra sem a kormányzat nevezi ki a bírákat, míg a jogegységi döntések esetében a bíróknak továbbra is van lehetősége az eltérésre ettől, de azt meg kell indokolni.

Az ellenzék folyamatosan ostorozza a kormányt, hogy tenni kéne valamit a klímavédelem érdekében, miközben Önök nem tesznek semmit – így válaszolt Schanda Tamás Schmuck Erzsébet (LMP) napirend előtti felszólalására. Az ITM parlamenti államtitkára szerint

az ellenzéknek semmilyen érdemi javaslata nincs klímaügyben, csak üres szólamokat puffogtat, és csak bürokráciát akar létrehozni.

Magyarországnak határozott klímavédelmi céljai vannak, de nem akarja, hogy a szegény országoktól és szegény emberektől vegyenek el pénzt – mondta az államtitkár. Schanda Tamás kijelentette, hogy a kabinet egyetért abban, hogy klímasemleges legyen az európai kontinens.

2000 éve része a teremtett környezet értékeinek a megőrzése a kereszténységnek – mondta Harrach Péter (KDNP) napirend előtti felszólalásában. Jelenleg a rövid távú gazdasági érdek ütközik az emberiség hosszú távú érdekeivel – tette hozzá a frakcióvezető. A felelős gazdálkodás és a környezet megóvása összeegyeztethető, de ehhez szemléletbeli fordulat is kell – mondta a politikus. Magyarország támogatja a klímavédelmet, de nem mindenáron, mivel a korábban elért gazdasági eredményeinket meg akarjuk őrizni – válaszolta Schanda Tamás.