Összeverekedett társaival a börtönben, majd kirabolta őket

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy 19 éves férfi ellen Miskolcon, mert zárkatársait verekedésre és megalázó dolgokra kényszerítette, ezután kirabolta őket.
Vágólapra másolva!

A fiatal férfi visszaélt fizikai erejével és a zárkában kialakult rangsorban betöltött helyével, és 2017 októberében

egyik társát arra kényszerítette, hogy verekedjen meg vele. Mivel az nem ment bele, többször megütötte, combon és hasba rúgta, majd társát is felszólította, hogy verekedjenek össze zárkatársukkal.

Azok félelmükben pofoztak rajta néhányat.

A férfi emellett

megalázó kérésekkel is zaklatta egyik társát,

vele maszíroztatta a lábát, kimosatta a ruháit, és lepedőből készült jelmezben táncoltatta.

Ezután a férfi az elsőként párbajra hívott társát megpofozta, elsődlegesen verekedni kihívott zárkatársát pofonvágta, ököllel hasba ütötte, és

további veréssel fenyegette azért, hogy a személyes tárgyait adja neki. Emellett arra kéynszerítette, alsónadrág kivételével a rajta lévő ruházatot is vegye le magáról. Két másik társát pedig felszólította, hogy a tőle elvett holmikat pakolják be a szekrénybe.

A férfi így ruhákatt, élelmiszereket és tisztálkodószereket rabolt el 35 190 forint értékben. Két további társától, miután őket is megfenyegette, 8 000 Ft értékű sportcipőt, 6 000 Ft értékű nadrágot és 1 500 Ft értékű pulóvert vett el. Az egyik bántalmazott ekkor értesítette a körletfelügyelőt, az őrök pedig megtalálták a szekrényében, illetve egy lavórban az elrabolt holmikat.