Pikó András még semmit nem csinált, de összevissza nyilatkozik

Vágólapra másolva!
Foglalkozzon inkább a kerület ügyeivel - erre szólította fel a celebséget a városvezetéssel összekeverő Pikó Andrást a Fidesz józsefvárosi szervezete. Pikó még semmilyen érdemi intézkedést nem hozott, de lépten-nyomon nyilatkozgat mindenhol. Ráadásul úgy vádolta cenzúrával a Fideszt, hogy közben az új józsefvárosi újság tele volt az ő képeivel.
Vágólapra másolva!

Hétfő után kedden is az általa lefejezett józsefvárosi média helyzetével foglalkozott Pikó András, VIII. kerületi polgármester, ezúttal egy sajtótájékoztatón. A Momentum-közeli politikus azzal vádolta meg a Józsefváros Újság korábbi szerkesztőit, hogy mielőtt megjelent volna egy-egy anyag, azokat megküldték "jóváhagyásra" bizonyos kormánypárti politikusoknak. A keddi sajtóeseményt egyébként azért verbuválta össze, hogy bizonyítékokat mutasson be, de egyetlenegyet sem sikerült.

"Nagyon furcsa, hogy van egy megválasztott balliberális polgármester, mint Pikó András, akitől még egy érdemi intézkedést vagy tervet nem láttunk, de még az ipari kamerának is nyilatkozik.

Összekeveri a celebséget a városvezetéssel"

- reagált a józsefvárosi Fidesz közösségi oldalán Pikó állításaira. A nagyobbik kormánypárt helyi szervezete szerint teljesen normális, ha az adott önkormányzat vezetése átnéz egy-egy önkormányzati fenntartású lapot a megjelenés előtt. "Meggyőződésünk, hogy a volt jegyző helyesen járt el, amikor törvényességi szempontból átnézte a lapszámokat megjelenés előtt" - írták. Barabás Richárdot, Újbuda párbeszédes alpolgármesterét idézték, aki azt mondta, hogy

"az önkormányzatban azért van valaki a kabinetben, aki át szokta nézni, vagy a kabinetfőnök, vagy a kommunikációs felelős. Nem azt mondtam, hogy belebeszél, hanem hogy elolvassa, mi fog kimenni. Az meg egy felelős vezetői kérdés".

- zárta közleményét a józsefvárosi Fidesz. Mint ismert, az új városvezetés az egyik első lépéseként megszüntette a szociális és az egészségügyi dolgozók 13. havi juttatását.

Pikó vádaskodása egyébként azért is furcsa, mert éppen polgármestersége alatt vált propagandaújsággá a Józsefvárosi Újság, amelynek vezetésével Tóth Ákost, a 168 Óra korábbi főszerkesztőjét bízta meg. Az első szám tele volt az új városvezetőt reklámozó anyaggal: a polgármester neve tizenkilencszer olvasható a húszoldalas újságban, nyolc fényképet helyeztek el róla a kiadványban; és ezenkívül egy nagyinterjú is készült vele.

forrás: media1.hu
forrás: media1.hu

Keddi sajtótájékoztatóján kérdezték erről is, de nem válaszolt érdemben.